Gå til hoved-indhold

Ferie i dit eget blomsterparadis

Med pelargonier er det nemt at skabe ferie stemning 

En ferie på din egen altan eller have behøver ikke at være en kompromis flugt. Tværtimod! Selv efter covid-pandemien er der gode grunde til at tilbringe den bedste tid på året derhjemme. Det er klimavenligt, omkostningseffektivt og frem for alt vidunderligt afslappende. Du behøver ikke bekymre dig om stresset ved at pakke din kuffert, rejse og bosætte dig, og du kan nyde din ferie fuldt ud fra dag ét. Endnu mere, hvis din altan, terrasse eller have er designet til at være en blomsteroase af ro.

Eksperterne hos Pelargonium for Europe (PfE) fremviser ferieparadiser med pelargoner, der er nemme at pleje, og afslører, hvorfor denne plante er et ideelt valg for alle, der foretrækker at tilbringe solrige sommerdage med at slappe af i stedet for havearbejde.

Middelhavsstemning med pelargoner

Selve synet af pelargonier fremkalder feriestemning. Dette er næppe overraskende, da disse planter er udbredt i de solkyssede regioner i Sydeuropa. Takket være deres sydafrikanske oprindelse kan de modstå intens middagssol. Selv ekstrem varme og midlertidig tørke vil ikke påvirke pelargonier. I kombination med andre sol- og varmeelskende planter som palmer eller citrontræer fremkalder de en middelhavsfølelse, der konkurrerer med ethvert feriemål i syd.

For at skabe et rigtigt ferieparadis i din have eller på din altan eller terrasse har du brug for mere end bare blomstrende pelargonier.

 

Elementer som rattanmøbler, farverige puder og hyggelige tæpper er afgørende for et afslappet, boho udendørs stemning. Tilføj en privat pool til blandingen, og du har perfekt ferie lykke.

DIY-møbler og hjemmelavede plantekasser

De, der foretrækker at tilbringe den bedste tid på året derhjemme, investerer ofte meget tid og kærlighed i designet af deres personlige omgivelser. Hjemmelavede møbler og plantekasser er mere end bare dekoration. De gør dit udendørsområde unikt og skaber en indbydende og hyggelig atmosfære. Det bedste er: Du kan designe alt nøjagtigt efter din egen smag.

Den håndlavede overdækkede bænk på billedet til venstre ovenfor minder lidt om en traditionel bænk ved havet. Den giver beskyttelse mod vinden og elementerne, hvilket gør pladsen til det perfekte sted til hyggelig afslapningstid i din egen have. Farverige pelargonier i krukker og kurve skaber sammen med dekorativt tilbehør en feriefølelse.

Klippede pelargonieblomster, placeret i vaser på en hylde eller i en håndlavet vægophæng, giver en ekstra dosis blomstermagi. Sidstnævnte ser sofistikeret ud, men er virkelig ligetil at lave. Fastgør blot reagensglas til cirkulære marmorskiver med varm lim, fyld rørene med vand, put afskårne pelargonieblomster i dem og fastgør det hele til væggen ved hjælp af specielle pladeophæng.

I øvrigt er det ikke noget problem at skære eller plukke blomster fra pelargonieplanterne. I stedet tilskynder det planterne til at producere nye blomster.

Til højre: I røde nuancer og med alternativ styling har denne version af den overdækkede bænk et helt andet look. Det er værd at blive kreativ!

 

Pelargonier giver stor blomsterglæde og er nemme at passe

Pelargonier er det ideelle valg for alle, der foretrækker at tilbringe solrige sommerdage med at slappe af i stedet for havearbejde. Disse planter blomstrer rigeligt og længere end næsten enhver anden sommerblomst, og de er overraskende hårdføre. Masser af lys, regelmæssigt vand og masser af næringsstoffer er det, som alle pelargonier har brug for at fortsætte med at producere nye blomster fra forår til efterår.

Men hvad sker der med al den skønhed, hvis du vil væk i et par dage, og der ikke er nogen til at passe dine planter? Intet problem med pelargonier. Da planterne kan lagre masser af fugt i deres stilke og tykvæggede blade, kan de nemt klare sig uden vand i et par dage. Men selvfølgelig tilskynder regelmæssig vanding de nye blomster til at blive dannet. Automatiske vandingssystemer og vindueskasser med reservoirer reducerer mængden af nødvendig vanding og sikrer, at dine pelargonier holdes i den bedst mulige stand, selv når du er væk i lange perioder. Placering af pelargonier midlertidigt i skyggen reducerer også deres vandbehov. I længere perioder med fravær kan du også skære pelargoner tilbage. Selvom deres udseende lider midlertidigt, vokser planterne ofte efter beskæring endnu stærkere end før.


Gengivelse er pressemateriale er gratis, krediter venligst "Pelargonium for Europe". Du kan finde yderligere oplysninger og downloade vores seneste presseindhold og fotos på www.my-geranium.com.

Pressekontakt:
Hillebro
Anna Marie Hillebro Nielsen
Mail: am@hillebro.com
Tlf.: 45 2096 0844