Gå til hoved-indhold

Planter renser luften

Når det er koldt og trist udenfor, og hverdagens trummerum indenfor spidser til, kan lunten godt være lidt kort. Røg der en finke eller to af panden i farten, så husk at planter renser luften i mere end en forstand

Planter er ikke kun velkomne i boligen på grund af deres dokumenterede luftrensende egenskaber, de er også geniale som humørspredere, hvis stemningen i familien trænger til at blive løftet lidt.

Har du trådt i spinaten, vil du blive overrasket over, hvor meget en plante eller to kan gøre for at genoprette harmonien og skabe glæde hos modtageren.

Planter er personlige og ægte
Gør gerne forsoningsgaven personlig ved at lade den afspejle situationen, der skal rettes op på, og giv planten med glimt i øjet. Er du måske kommet til at vrisse lidt af kæresten i morgentravlheden, er en Spathiphyllum eller "fredslilje" en smuk og raffineret måde at sige godt ord igen på.

Eller kom du til at kommentere svigermors madlavning eller tøjvalg lidt uheldigt sidst du var på besøg, kan du tviste situationen med humor og overrække hende en Sansevieria, også kendt som "svigermors skarpe tunge". Det kan kun vække latter og bløde enhver spændt situation op.

Planter betyder omsorg
Men planter som gave er også tegn på omsorg, da planter jo i høj grad er med til at fremme trivslen hos modtageren. Ud over at pynte renser planter som bekendt luften for skadelige giftstoffer samtidig med, at der tilføres fugt til tør luft i rummet, og begge processer er med til at forbedre indeklimaet.

Fakta om planters luftrensende egenskaber: Luften renses, når planten gennem sine blade optager og neutraliserer giftstofferne og omdanner luftens CO2 til ilt. Jo større planten er, og jo hurtigere den vokser, jo bedre er dens evne til at forbedre indeklimaet.

Eksempler på funktionelle planter med dokumenterede luftrensende egenskaber:
Asplenium nidus (Fugleredebregne)
Chlorophytum comosum (Væddeløber)
Draceana surculosa (Buskdracaena)
Ficus microcarpa (Laurbærfigen)
Hedera helix (vedbend)
Sansevieria trifasciata (Svigermors skarpe tunge)
Spathiphyllum wallisii (Fredslilje)

Tilbage

Relaterede planter