Gå til hoved-indhold

Pift påsken op!

Få naturen med indenfor i din påske, og bring forårsstemningen i top!

Skab en farverig og festlig stemning med forårets smukkeste påskeblomster!

Påske er en tid på året, hvor vi fejrer fornyelse og genfødsel. Påskeblomster er derfor en vigtig del af påskefejringen, hvor de blandt andet bruges til at dekorere vores hjem. Om det er til dekorationen til den store påskefrokost eller for blot at invitere forårets indenfor, så vil påskeblomsterne helt sikkert få dig i forårsstemning. Og husk, mens du læser, at alle disse forårsblomster købes hos din blomsterhandler eller i dit lokale havecenter!

De mest almindelige og populære påskeblomster er blandt andet; påskeliljer, tulipaner, krokus, vintergækker og erantis.

Her for du en hurtig guide til pasning af disse top populære påskeplanter:

Påskeliljen: En nem haveplante

Påskeliljer er en nem plante at have i haven, da den kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør den til en skøn forårsblomst at plante i både bede og i potter! Påskeliljer trives både i solen og i halvskygge, men for at opnå de bedste resultater, bør de plantes i næringsrig jord. Det er vigtigt at undgå en for våd jord, da dette kan forårsage, at påskeliljens løg rådner.

Det er kun nødvendigt at omplante påskeliljer, hvis blomstringen er lille eller hvis planten producerer mange grønne blade. Hvert femte år er det nødvendigt at omplante påskeliljer i haven ved at fjerne sideløgene. Ellers vil påskeliljerne skabe stemning i din have år efter år!

Læs om hvordan du passer dine påskeliljer i haven eller planter dem i krukker.

 

Tulipaner: Plant dem i efteråret

Tulipaner er en alsidig plante, der kan trives i både fuld sol, halvskygge og skygge, men de får de bedste forudsætninger i en halvskygget placering. For at få optimal blomstring, kræver tulipaner en vis mængde sol, men for meget sol kan have den modsatte effekt og forkorte blomstringsperioden eller skade blomsterne. Derfor anbefaler vi et at placere tulipaner i en halvskygget position. Det er vigtigt at undgå overvanding, da tulipaner foretrækker en tør jord, og det kun er nødvendigt at vande dem i meget tørre perioder. Plant dine tulipanløg i efteråret, hvor jorden stadig er lun, men stadig lidt fugtig. De skal plantes i grupper af 5-10 løg, så har de det bedst.

*Hvis du ønsker at lave en smuk buket af tulipaner fra haven, kan du forlænge holdbarheden ved at skære stilkene på skrå, placere buketten et køligt sted og skifte vandet i vasen hver anden dag.

Krokus: for meget eller for lidt sol?

Krokus er en skøn plante, og kræver ikke meget pasning og pleje. Den er yderst nøjsom, formerer sig hurtigt og spirer enten i foråret eller efteråret. Krokus har det bedst i halvskygge. Hvis de får for lidt sol, vil blomstringen udeblive, og hvis de får for meget sol, vil blomstringen blive afkortet. Forårsblomstrende krokus bør plantes om efteråret, og efterårsblomstrende krokus bør plantes om sommeren. Når du sætter krokusløgene i jorden, skal du placere dem i grupper af mindst 10 med en afstand på 5 centimeter mellem hvert løg. Krokusløg er følsomme overfor udtørring, så det er bedst at plante dem lige efter køb, men alternativt kan du opbevare dem tørt og mørkt.

 

Vintergækker og erantis: byder foråret velkommen!

De tidlige forårsblomster, vintergækker og erantis, dukker op i haven, mens jorden stadig er dækket af is og sne. Disse robuste blomster er fantastiske forårsbebudere, som lyser op i vintermørket år efter år. Vintergækker trives i alle haver med næringsrig jord. De bedste kår for vintergækker og erantis er en jordbund, der ligner skovbundens, som ikke tørrer helt ud om sommeren. Når du planter vintergækkerne i haven, behøver du ikke bekymre dig om lysmængden, da der ikke er meget sol i de tidlige forårsmåneder. Vintergækker kan trives i både sol og skygge. Vanding af vintergækker er ikke nødvendigt, da moder natur nok selv skal klare den opgave.

 

Ta’ foråret med ind og skab påskestemning!

Brug Kalanchoe, almindelig perlehyacint og hyacinter til påskepynt!

Kalanchoe: en gul buket der holder i flere uger!

Kalanchoe, som dekorativ servietpynt til påskefrokosten! Denne blomst kommer i et hav af farver, som blandt andet påskens karakteristiske gule farve! Kalanchoe er en tropisk plante, der kræver en vis mængde pleje og opmærksomhed for at trives indendørs i Danmark. For at holde din kalanchoe sund og smuk i påsken, bør du give den en jævnlig vanding og sørge for, at den har tilstrækkeligt med lys, uden at udsættes for direkte sollys.

Som påskepynt kan koraltop anvendes på mange måder, f.eks. som en del af en påskebuket eller som en enkeltstående plante i en smuk potte eller vase. Som afskårne blomster skal du blot huske at skifte vandet et par gange og så vil din kalanchoe-buket stråle i flere uger!

 

Perlehyacint: ideelt til påskepynt

Almindelig perlehyacint vil helt sikkert bringe foråret indenfor i dit hjem! Med dens karakteristiske blå farve og de små, runde blomsterstande gør perlehyacinten til et yndet valg til påskepynt.

Som påskepynt kan perlehyacinter bruges på mange måder. De kan kombineres med andre forårsblomster som påskeliljer og tulipaner for at skabe farverige og festlige buketter eller dekorationer.

Perlehyacinter trives bedst i godt drænet jord og kan plantes både i haven og i potter indendørs. De kræver regelmæssig vanding og skal undgås at blive udsat for direkte sollys. Perlehyacinter kan blomstre fra marts til maj, hvilket gør dem perfekte til påsken.

Hyacinter: ny duft til påsken

Lad duften af hyacinterne sprede sig om påskebordet! Denne blomst er en af de mest velduftende blomster! Den kan helt sikkert bringe et nyt, frisk og velduftende pust til påskebordet! For selvom mange forbinder hyacinter med julen, så blomstrer de faktisk naturligt i haven omkring påske. Det bedste ved hyacinter er, at de er en nem plante, der ikke kræver meget pasning eller pleje. De blomstrer typisk fra marts til maj.

Find inspiration til din påskebuket fra haven her

Sådan kan du bringe forårets planteskønheder ind i dit hjem og fejre påsken på en farverig og festlig måde med de smukkeste påskeblomster. Prøv at eksperimenter med noget nye påskeblomstertrends i år! Der findes et væld af smukke blomster, der kan bringe foråret ind i dit hjem og give dig en uforglemmelig påskeoplevelse. Så lad naturen og påskens symbolske budskab om fornyelse og genfødsel inspirere dig til at skabe en farverig og festlig påske.

Tilbage