Gå til hoved-indhold

Langvarig blomstermagi

Hjemmelavede dekorationer med tørrede pelargonier

 

Sommer for evigt! Ville det ikke være rart? Tørrede pelargonier kan bevare den smukkeste tid på året ved at anvende dem til kreative idéer.

 

Eksperterne fra Pelargonium for Europe (PfE) deler her nogle hurtige og nemme idéer samt tips til, hvordan du med succes kan anvende de tørrede pelargonier.

Idéer med pressede blomster og blade fra pelargonier

Du kan skabe smukke hjemmelavede kunstværker med pressede blomster og blade fra pelargonier. En tyk bog er ideel til presning. Placer blottingpapir eller printerpapir mellem bogsiderne og blomsterne for at forhindre, at bogens sider misfarves eller krølles. Eller du kan også bruge en blomsterpresse. Tip: Brug altid friske, ubeskadigede blomster, så de bevarer deres oprindelige farve og struktur efter tørring. Når du presser, skal du sørge for, at blomsterne ikke rører hinanden, ellers klæber de sammen, når de tørrer.

Et hjemmelavet kort med pressede pelargonier er en smuk gaveidé i sig selv. Hvad med et hjerte af røde og lyserøde kronblade limet på et hvidt kort, for eksempel? Eller et omhyggeligt forberedt 'virvar' af knaldrøde geraniumblomster og grønne blade limet på genbrugspapir?  Kombiner forskellige typer papir eller tilføj dekorative kanter eller skriftlige hilsner. Der er ingen kreative grænser, når du designer dine motiver. Hvis du vil beholde dine hjemmelavede blomsterkort i længere tid, kan du indramme dem for at beskytte dine kunstværker.

Tip: Du kan købe færdige blanke kort, eller du kan klippe kortene selv. Dette er en god idé, hvis du ønsker en særlig farve eller format. Akvarelpapir er perfekt til gør-det-selv-kort med tørrede blomster limet på. Det er tykkere og mere absorberende end normalt papir på grund af dets bomuldsfibre. Dette gør, at papiret ikke bliver bølget så hurtigt. Det har også en smuk struktur, der får kortet til at se mere finere ud.

Glasrammer med pressede pelargonie blomster er smukke som vægophæng og er en fantastisk måde at nyde de farverige blomster hele året rundt. De kan også genbruges som glasunderlag.

 

 

Idéermed tørrede duftende pelargonier

Duftende pelargonier inspirerer med en række aromaer. Disse spænder fra æble, fersken eller citron til ingefær, mynte, kokosnød og chokolade. Bladene udstråler deres dufte, selv når de tørres, så du kan nyde dem hele året rundt. For eksempel med denne idé: Du skal blot fylde forskellige dekorative glas vaser med afskårne duftende pelargonie stilke og arrangere dem ved siden af hinanden i vindueskarmen. De aromatiske planters stilke bevares permanent i glasvaserne.

De tørrede blade af duftende pelargoner er ideelle til påfyldning af duftposer. Hvis du broderer posen med geraniumblade, er det en vidunderlig lille gave. Det store udvalg af aromaer betyder, at der er den perfekte duft til enhver smag.

Tip: Pelargonier med en citron- eller appelsinaroma betragtes som et effektivt insektmiddel. Det er værd at prøve.

 

PRESSEKONTAKT OG MERE INFORMATION

For mere information og flere billeder af pelargonier, besøg hjemmesiden: www.pelargoniumforeurope.com

Anvendelse af pressemateriale er gratis, forudsat at kilden "Pelargonium for Europe" krediteres. Send venligst en kopi.

 

Pressekontakt for Pelargonium for Europe:

Hillebro

Anna Marie Hillebro Nielsen

Phone:0045 20960844

Email: am@hillebro.com

 

Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe er markedsføringsinitiativet fra de europæiske pelargonieforædlere Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta One og Syngenta Flowers. Initiativet blev grundlagt i 2016 med det formål at fremme og sikre langsigtet pelargonie salg i Europa. Kampagnen kører nu i 22 lande. I Tyskland, Østrig, Frankrig, Italien, Holland og Polen støttes markedsføringsaktiviteterne af EU som en del af kampagnen "Europe in Bloom".

Tilbage