Gå til hoved-indhold

Januar: Månedens plante og gartneren bag

I denne måned vil Carsten fra Gartneriet Svend Nielsen gerne kaste lys på den smukke, populære plante Monstera Deliciosa.

Fingerfilodendron er en art i Arum-familien, der hører hjemme i tropiske skove i Mellemamerika helt fra det sydlige Mexico til Panama. Den er blevet indført til mange tropiske områder og blevet en mild invasiv art på Hawaii, Seychellerne, Ascension og Selskabsøerne.

Og vidste du, at den faktisk har en frugt? Frugten på planten er op til 25 centimeter lang, og den ligner en grøn majskolbe dækket med skæl. Når frugten er moden, falder skællene af og frigiver en sød duft, som sammenlignes med ananas og bananer – og frugten er spiselig!

Det tager længere end et år for frugten af modne, og de første tegn på modenhed er gulfarvning af de nederste skel. Når den modnes, omdannes stivelsen i frugten til sukker, hvilket giver den sød smag.

Herhjemme er den en skøn potteplante til hjemmet. Denne plante kan stå alle steder i hjemmet, hvis bare den får lidt lys i et stuetempereret lokale.

Carstens råd til optimal pleje af planten er, at du vander den regelmæssigt og ikke overvander samt ikke lader den tørre ud. Desuden har den godt af omplantning og en frisk potte fra tid til anden, også kan du få dig en voksende, smuk plante i hjemmet.

Den kan findes i stort set alle havecentre året rundt, og til tider kan dit lokale supermarked også have dem.

Tilbage

Relaterede planter