Gå til hoved-indhold

Favoritsteder i al slags vejr: Drivhuse, orangerier og udestuer tilbyder ideelle betingelser for pelargonier

Drivhuse, orangerier og udestuer med store vinduer er populære, da de giver dig følelsen af at være midt i haven, når vejret ikke samarbejder om sommeren, eller det er for koldt om foråret eller efteråret til at blive udenfor i længere tid.

Med de rigtige møbler, tilbehør og planter kan overgangsrum mellem indendørs og udendørs blive hyggelige tilflugtssteder. Lette og varmeelskende planter som pelargonier er perfekte til de særlige vækstbetingelser skabt under glas. De hjælper med at skabe en feel-good atmosfære med deres frodige vækst og forskellige farverige blomster.


Fortryllet drivhus
Frodig vegetation forvandler dette drivhus og den omkringliggende have til et magisk paradis - en drøm for enhver planteelsker. Pelargonier er i centrum i dette blomstrende univers. Placeret i potter og kurve vil de med deres overflod af blomster fra forår til efterår give blomsterglæde. Udvalgte vintage møbler og tilbehør forstærker den hyggelige følelse.
Duftende pelargonier i vintage vandkander ser charmerende ud på en hyggelig skænk (billede 4). Mens hængende og opretstående pelargonier primært er populære for deres dekorative blomster, appellerer duftende pelargonier frem for alt for deres lækre aromaer og karakteristiske bladformer. Deres blade indeholder æteriske olier, der kan bruges på mange måder, for eksempel kan de citron duftende pelargonier bruges til at holde myg og andre skadedyr i skak.

Blomsterfyldte opholdsrum med en udendørs fornemmelse
Lyse, hyggeligt møblerede orangerier og udestuer er en vidunderlig udvidelse af dit boligareal. 
I dette interiør med en eksotisk udendørs stemning giver farverige pelargonier i potter og kurve positive vibes, mens indendørs palmer, jungletapet og møbler i boho-stil skaber en afslappet atmosfære.

Pelargonier behandles ofte som sommerblomster, men med den rigtige pleje kan de overleve i mange år. Uopvarmede udestuer eller orangerier med masser af dagslys er ideelle til overvintring af disse planter. Pelargonier bør bringes indendørs før den første nattefrost og skæres tilbage til en højde på omkring 15 cm. I hvileperioden har de ikke brug for gødning og næsten ingen vand. Om foråret skal du potte dem om i frisk jord. Når temperaturen stiger, begynder planterne at spire igen. Opvarmede udestuer, drivhuse og orangerier giver perfekte vækstbetingelser året rundt, så pelargonier kan nå bemærkelsesværdige størrelser.

Giv kølig luft på varme sommerdage!
Med et drivhus eller udestue kan du drage fordel af en betydeligt længere pelargoniesæson. Hothouse-effekten giver ideelle vækstbetingelser, når det stadig er for koldt eller ikke længere varmt nok udenfor til disse koldfølsomme sydafrikanske indfødte planter. Om sommeren kan glaserede rum dog blive meget varme. Dette kan endda blive et problem for den varmetolerante geranium. I højsommeren sikrer derfor god ventilation, så temperaturen inde i en udestue eller drivhus kun er lidt højere end temperaturen udenfor, så pelargonier og andre planter ikke lider. Vigtigt: Sørg for, at planterne har nok vand, når det er meget varmt. Reservoir vindueskasser og automatiske vandingssystemer reducerer mængden af vanding, der kræves, betydeligt.

 

Gengivelse er pressemateriale er gratis, krediter venligst "Pelargonium for Europe". Du kan finde yderligere oplysninger og downloade vores seneste presseindhold og fotos på www.my-geranium.com.

Pressekontakt:
Hillebro
Anna Marie Hillebro Nielsen
Mail: am@hillebro.com
Tlf.: 45 2096 0844

 

Tilbage