Gå til hoved-indhold

Danske planter i første række

Danske planter går i dybden med bredden
Det danske sortiment er kendt for såvel sin bredde såvel som dybde. Med en årlig produktion på ca. 400 mio. planter, hvoraf 75 % går til eksport, indtager Danmark pladsen som verdens næststørste eksportør af potteplanter og småplanter til det globale marked.

Danske gartnere i superligaen
Det stiller i sagens natur store krav til kvalitet og produktudvikling at være blandt de bedste. Og innovationslysten blomstrer.

Således kunne Danmark på verdens største plantemesse i Tyskland i januar ud af i alt 41 tilmeldte nyheder bl.a. præsentere fem nye Campanula-typer med hver sine specielle karakteristika og hele 12 nye roser i spændende farver.

Danske hortensia rykker
Men det er ikke kun inden for sværvægtere som roser og Campanula, at der tænkes nyt. Et godt eksempel er hortensia, der med en årlig produktion på 2,7 mio. ligger lunt i svinget, og som i kraft af et intensivt forædlingsarbejde har resulteret i en række nye, spændende danskproducerede typer.

Verdensmester i miniplanter
Handler det om planter i miniaturestørrelse, der er en anden af danske planteproduktions styrker, ligger det lille kongerige helt i top. Årligt produceres der 80-85 millioner, hvilket gør Danmark til verdensmester i produktion af miniplanter. Med de mange nye anvendelsesområder er interessen stadig stigende, og salget af danske miniplanter er da også fordoblet siden 2005.

Fakta:
Ifølge Floradania Marketing, der er branchens fælles markedsføringsselskab, og som hvert år udarbejder en liste over de største kulturer, blev der i 2011 produceret knap 44 mio. Kalanchoe, 21,5 mio. roser og 16,5 mio. Campanula. Se hele Top 10-listen.
Hvert år eksporteres der for 2,4 mia. kr. potteplanter.
Af den samlede produktion udgør miniplanter udgør 20 %.

Billeder fra oven:
Rosa hybrid Friesia Kordana - Rosa Danica
Campanula longistyla Isabella - Gartneriet Hjortebjerg
Campanula hybrid Magic Mee® - Gartneriet PKM A/S
Campanula portenschlagiana blueTwo™ - Rosa Danica
Hydrangea macrophyla Verena - Gartneriet 7'eren
Hydrangea macrophyla Red Angel - Topia by Roll
Hydrangea macrophyla Magical - Gartneriet Møllerhøj
Hydrangea macrophyla Deep Purple - Gartneriet 4Kløver
Rosa hybrid Princess of Infinity - Rosa Forever ApS

Tilbage

Relaterede planter