Gå til hoved-indhold

Hvad er polycarbonat, og hvorfor er det genialt i gartneriproduktion af grønne planter?

”I en del af vores drivhuse har vi skiftet glasset med polycarbonat,” fortæller Ove Lundager, der er direktør og ejer af gartneriet LUNDAGER.

Hvad mener han med polycarbonat, tænker du måske?

Vi er på besøg hos gartneriet LUNDAGER og bliver vist rundt af ejerne Olga og Ove Lundager. Olga Lundager står for markedsføringsdelen, og Ove Lundager bærer blandt andet hatten tilskudsordninger. 

Ove sætter sig hvert år ind i, hvilke ordninger han kan søge for at optimere og udvikle de mange væksthuse, virksomheden efterhånden råder over på bedst mulig vis. 
Han sætter sig altid godt ind i de omskiftelige retningslinjer og ansøgningsprocesser, så de sikrer, at gartneriet hele tiden arbejder sig frem mod en endnu grønnere produktion. 

Og her kommer vi tilbage til polycarbonat og sandwichpaneler, som Ove også har ansøgt om tilskud til at få installeret.


”Efter vi har fået implementeret polycarbonat og sandwichpaneler i vores ældre væksthuse, har vi reduceret vores energiforbrug med hele 60%. Panelerne isolerer drivhusene, så vi får meget mere ud af den smule varme, vi bruger. Desuden er sandwichpanelerne sat op på Nordsiden af huset, så vi ikke mister varmen og lyset fra solen, der kommer ind fra syd, hvor vi har polycarbonat,” fortæller Ove Lundager. 

Og sammen er de faktisk et brandgodt team: For når Ove sikrer investering til den grønne udvikling, sikrer Olga, at deres grønne resultater når deres kunder. 

”Vi fokuserer benhårdt på at fortælle om vores grønne tiltag, så vores kunder blandt andet kan se på vores planter, at vi bruger genanvendelige materialer såsom potter og bakker, reducerer vores energiforbrug og bruger 100% biologisk bekæmpelse. Det er vores ambition, at både vores produkter OG vores produktion bidrager til en grønnere fremtid,” supplerer Olga. 

Gartnerier fokuserer hver dag på at producere planter på en endnu mere forsvarlig måde. Og de enkelte gartnere bruger hvert år ressourcer på at søge midler, der kan hjælpe deres produktion på vej mod en grønnere fremtid.

Det er nemlig vigtigt for gartnerierne at passe på den natur, de selv er med til at skabe og holder så meget af.

Tak til LUNDAGER for et lærerigt besøg. 

Tilbage