Gå til hoved-indhold

Kan man undgå kemi og undvære sommerferie?

Selvom mange lige nu drager mod varmere himmelstrøg eller ud til kysterne i hyggelige feriehuse, er det stadig gang i gartnerierne rundt omkring.

Gartneren i Nonnebo er ikke nogen undtagelse. Torben Uffe Henriksen og Annette Storm Henriksen, der har gartneriet sammen, har nemlig også eget havecenter ved siden af produktionen. Og i havecenteret er der bare mest tryk på, når kunderne har fri. Derfor holder de heller ikke sommerferie, de holder nemlig åben alle ugens syv dage.

Men det er ikke det eneste, de IKKE gør. De er nemlig stoppet helt med at bruge kemi i deres produktion.

”Vi gør jo rigtig meget i biologisk bekæmpelse hos os. Det er i hvert fald over 12 år siden, jeg har sprøjtet med kemi i mit gartneri. Det er vi jo virkelig glade for! På det område har branchen virkelig udviklet meget, og udbuddet biologisk bekæmpelse er stort og de biologiske alternativer er meget effektive, så vi behøver ikke kemisk bekæmpelse”, fortæller Torben Uffe Henriksen.

Uanset om man bruger klisterfælder, olie, trips, hvide fluer eller andre nyttedyr til at holde skadedyrene ude af væksthusene, så er der ingen tvivl om, at biologisk bekæmpelse er fast inventar i gartnerierne rundt omkring OG er kommet for at blive.

Tak til Nonnebo Gartneren for en spændende rundvisning i jeres skønne gartneri! Og rigtig god ferie, når I får tid til at holde én!

Tilbage