Gå til hoved-indhold

Når Knowhow om biologisk bekæmpelse skifter hænder

Gartnerier i flere dele af verden, herunder Asien, arbejder på at mindske deres brug af kemi betydeligt. Thoruplund pressede hårdt på for denne udvikling i Vietnam på gartneriet Dalat Hasfarm. De står nu med et moderne laboratorie med biologiske produkter til dem selv, lokalt i Vietnam og med eksport til flere lande i Asien.

Thoruplund har mere end 25 års lang historie med biologisk bekæmpelse, og de har konstant arbejdet på at udvikle og implementere resultaterne i deres potteplanteproduktion. De stiler højt med brug af 100% biologisk bekæmpelse, hvilket også betyder deres jionventures med småpanteproduktion ude i verden herunder Asien.

På Dalat Hasfarm i Vietnam var biologi helt ukendt, men Thoruplund ønskede at modtage småplanter behandlet biologisk. Derfor sendte Thoruplund egne medarbejdere med erfaring i biologi til Vietnam, for at de kunne uddanne og udvikle brugen af biologi i småplanteproduktionen, og dermed blev disse planter behandlet, som de var produceret på Thoruplund.

Dalat Hasfarm byggede et helt nyt laboratorium, så gartneriet for fremtiden selv kunne dyrke den biologi, der skal til for at beskytte planteproduktionen mod sygdomme og skadegører – stort set uden brug af pesticider.

I dag er de en af de største eksportører af biologisk bekæmpelse til rigtig mange gartnerier i Asien. Det har haft stor betydning i en helt anden verdensdel – alt sammen fordi Thoruplund havde, og stadig har, et mål om at producere smukke blomstrende ’grønne’ planter, der er fremelsket helt uden kemi.

Tusind tak til Bodil og Jørgen fra Thoruplund for et lærerigt besøg og jeres fortsatte fokus på en blomstrende grøn branche!

Mange danske gartnerier har stort fokus på den grønne omstilling, således sker mere end 80% af produktionen under branchecertificeringen M.P.S.

Tilbage