Gå til hoved-indhold

Hos Queen fyrer man ikke for fuglene!

Selvom mors dag er lige om hjørnet, og vi skriver højsæson i gartnerbranchen, har Queen Flowers ikke for travlt til at fortsætte deres rejse mod en mere bæredygtig fremtid.

Her har man stort fokus på at nedbringe sit CO2-fodaftryk, og det mærkede vi også, da vi fik en rundvisning af deres Executive Assistant, Søren Korup og deres Marketing Manager, Emilie Stærmose:

”Vi er fast besluttet på at arbejde konsekvent med bæredygtighed, og vi har flere grønne projekter på tegnebrættet. Lige nu er vi for eksempel en del af et pilotprojekt, hvor vi arbejder på at reducere vores energiforbrug ved at optimere varmefordelingen i vores drivhuse med et nyt gardin- og ventilationssystem,'' fortæller Søren Korup.

Systemet, der er skabt af Hinova og Svensson, benytter sig af cirkulær luftventilation, der gør det muligt at lufte ud på en langt mere energirigtig måde. Den nye luft, der hentes ind udefra blandes nemlig så hurtigt og effektivt med luften i væksthuset, at man bibeholder et homogent væksthusklima, der er helt optimalt for dyrkningen af planter. Faktisk kan Queen se frem til at højne deres energieffektivitet med 30%.

Og det er ikke kun Queen, der har fokus på deres energiforbrug.
Faktisk er forbruget reduceret med 50% i den danske væksthusproduktion de seneste 15 år!
Og det er først og fremmest gartneriernes fortjeneste, for det er dem, der laver de helt nødvendige investeringer, der skal til for at sikre grøn omstilling og forsvarlig produktion i erhvervet.

Tusinde tak til Queen for at åbne dørene og give os et indblik i branchens grønne initiativer og projekter! 
 

Tilbage