Gå til hoved-indhold

Hvor mange vindmøller skal der til for at forsyne et potteplantegartneri?

Det afhænger jo både af gartneriets og vindmøllens størrelse, men hvis du spørger Claus Feldborg fra gartneriet Feldborg, så kan han nøjes med en enkelt.

Ligesom mange andre gartnerier arbejder Feldborg også med bæredygtighed, og lige siden de startede gartneriet op, har de arbejdet med at udvikle og omlægge deres energikilder. Nu er de på vej over på fjernvarme, men får deres plan luft nok under vingerne, bliver deres fremtid snart endnu mere grøn.

”Vi har lige ansøgt om at få tilladelse til at bygge en stor vindmølle uden for gartneriet. Hvis projektet bliver godkendt, vil vi kunne forsyne hele gartnerier udelukkende med vindenergi. Det er et stort og ressourcekrævende projekt, men vi ser det også som det helt rigtige investering over tid”, fortæller Claus Feldborg, CEO, Feldborg.

Hvad enten det er overskudsvarme, LED-løsninger eller vedvarende energikilder er der i hvert fald stor virkelyst for den grønne omstilling i gartnerierne rundt omkring.

Tusinde tak til Feldborg for at åbne dørene til deres imponerende plantejungle og give os et indblik i nogle af branchens grønne initiativer og projekter! 

Tilbage