Skab sydeuropæisk stemning på terrassen med planter

Når du længes efter sol og varme, kan ugerne op til sommerferien føles som år. Men hvorfor kun nyde den uges tid, du er af sted, når du kan forlænge oplevelsen både før og efter ved at indrette terrassen med planter?

Terrassen er et frirum og rammen om sommerens udeliv. Den er det sted om sommeren, hvor vi tilbringer så mange timer som overhovedet muligt, og med planter til at skabe den rette stemning kan du omdanne den til dit eget lille sydeuropæiske sommerparadis. 

Fyld krukkerne med spændende planter, der blomstrer overdådigt og spreder masser af sommerstemning omkring sig. De frodige, blomstrende planter er stort set alt, hvad du behøver for at indrette terrassen eller altanen, så tankerne får frit løb til ferieoaserne omkring Middelhavet. Et par rå krukker fyldt med farverige blomster som fx Bougainvillea, Hibiscus eller Dipladenia kan gøre underværker og kan næsten få solen til at skinne ved egen kraft.

Øget fokus på uderummet
De senere års fokus på sydlandsk kultur og udeliv har udmøntet sig i forskellige tiltag til at kunne inddrage uderummet i boligen og ad den vej også forlænge udendørssæsonen, eftersom det nordeuropæiske klima ikke giver helt samme muligheder for planter som i Sydeuropa.  

Bl.a. ses en stigende tendens til, at folk indretter sig med deres eget drivhus eller orangeri, som giver optimale muligheder for at omgive sig med anderledes eksotiske planter, der kræver et varmere klima.

Nikolaj Stærmose, der er salgschef hos Juliana, Europas førende producent af drivhuse og orangerier, bekræfter den stigende interesse for at kunne nyde sydeuropæiske klassikere allerede fra det tidlige forår, 

- Det er helt klart trenden at skabe sin egen lille oase derhjemme, og udviklingen går mod større og dyrere drivhuse eller orangerier, som man kan opholde sig i. Faktisk oplevede vi en samlet stigning på det danske marked på 25 % i 2009.

Skab din egen oase
Om du satser på en varm, dansk sommer på terrassen eller tænker mere langsigtet, så find et ambitionsniveau, der pris- og plantemæssigt passer til dine behov, og få meget større glæde af din terrasse.

Når du har skabt din egen lille oase med planter, er det en god lejlighed til at invitere på en Mojito, der kan understrege det sydlandske tema.

Planter, der skaber stemning på terrassen:
Engletrompet/Datura (Brugmansia)
Bougainvillea
Dipladenia /Mandevilla
Hawaiiblomst (Hibiscus)
Sommerfugleplante (Nemesia)
Hørpalme (Trachycarpus wagnerianus)

Mojito:
½ lime skåret i små stykker
1 tsk. økologisk rørsukker
1 lille håndfuld frisk mynte
4 cl Habana Club eller anden cubansk rom
danskvand
knust is

Put lime, sukker og mynte i et højt glas, og knus det med skaftet af en grydeske indtil al væsken er kommet ud af limen.
Hæld rommen i, og dernæst knust is, og fyld til kanten med danskvand.
Tilsæt resten af ingredienserne og server drinken. Har du ikke lige mynte ved hånden, kan du erstatte det med andre spiselige eller aromatiske planter fra haven såsom basilikum.

Downloads:
DK_-floradania_uge21_01.rtf54 Ki

Instagram