Floradania.dk: Sejlivet sommernydelse

Sejlivet sommernydelse

Nemesia har alle de gode egenskaber, en sommerblomst kan ha’. Den er dejlig at se på, den blomstrer meget længe, og den er nem at passe.

Nemesia hedder sommerfugleblomst på dansk. Det er ikke så underligt, for de enkelte blomster ligner små sommerfugle, der har sat sig til rette i det friske, grønne løv. Blomsterne dufter diskret og dejligt, og de er samlet i lette blomsterstande, der løfter sig over løvet på spinkle blomsterstilke. En let og naturlig sommerblomst, der passer perfekt til tidens havestil.

En sommerblomst med historie
Nemesia stammer oprindeligt fra Sydafrika og var allerede en populær sommerblomst i Europa i 1800’tallet. Men det er en helt anden og meget bedre Nemesia, der vokser i haverne nu til dags.
De nye Nemesia har det oprindelige, charmerende udtryk, men de blomstrer uaf-brudt hele sommeren med større blomster end fortidens sorter. De findes i en lang række skønne farver – fra sarte lyserøde, cremefarvede og lyseblå til intense røde, pink og gule nuancer.
Med Nemesia er der et væld af anvendel-sesmuligheder i haven, på terrassen og på altanen, store og små krukker, ampler og altankasser og til havens bede.

En stærk plante med et sart ydre
Nemesia er trods sit sarte ydre en særdeles robust sommerblomst, der er nem at dyrke hvor som helst. Den holder af solskin, og når den vandes regelmæssigt bliver den ved med at danne blomster. Blomstringen opleves nærmest som uendelig, fordi planten hen ad vejen selv skaffer sig af med de visne blomster. Det er altså ikke nødvendigt at nippe og klippe for at holde Nemesia frisk og frodig. Nemesia er en af de sidste sommerblomster, der giver op, når frosten kommer.
Hvis man synes, at planten bliver lidt langstrakt i sommerens løb, kan den klippes tilbage til 10 cm over krukkekanten. Den skyder lynhurtigt igen med nye, friske skud, som begynder at blomstre efter nogle uger. Planten bliver faktisk pænere og mere busket, når den klippes ned.
Nemesia fås hos blomsterhandlere og havecentre fra uge 16 til uge 24.

Relaterede planter:

Instagram