Floradania.dk: Pep uderummet op med Petunia

Pep uderummet op med Petunia

Petunia er et sandt farveorgie, som med sine frodige blomsterstængler, der chikt vælder ud over kanten på krukken eller altankassen, gør uderummet til en fest

Petunia dækker over en lang række af forskellige arter i et væld af farver og størrelser, som overordnet kan inddeles i storblomstrede og mangeblomstrede. Alle er de kendt for deres frodighed og væld af blomster, og hvert år kommer der nye, spændende sorter til repertoiret, som kan være med til at tilføre have, terrasse og altan et nyt og anderledes udtryk.

Sort sommer-date

Et heftigt bekendtskab finder man fx i de nye, mørke Petunia-sorter såsom Sweetunia 'Black Satin', der nok er en sommer-date værd. Blomsternes gnistrende sorte farve giver sammen med plantens frodighed have og terrasse et raffineret og intenst look.

Farverige krukker

Petunia er populære indslag i sommerens krukker og altankasser, hvor de med den rette pasning og placering vil kvittere med at sætte nye blomster igen og igen. Vær gavmild med jord og plads, når du planter dine Petunia. For når først de lystigt begynder at vokse, har de brug for plads til at udfolde sig og få fylde.

Plant dem gerne i farverige krukker, baljer eller altankasser i farver, der matcher eller på anden vis fremhæver det glade og kulørte look.

Solelsker

Petunia stortrives med meget lys og må gerne placeres i fuld sol, der fremmer væksten og blomstringen hos de ivrige, små soldyrkere, og hvis de bliver for løse eller ranglede, kan de klippes tilbage. På grund af den vedvarende blomstring, skal Petunia vandes og gødes jævnligt. Og stiger temperaturen, skal dosen sættes tilsvarende op.

Party med Petunia

Så hvis blot du følger nogle få anvisninger, kan du med en beskeden indsats få dine Petunia til at feste løs i krukker og altankassen hele sommeren.

Instagram