Floradania.dk: Eksotisk og dekorativ grøn plante i mange udgaver

Eksotisk og dekorativ grøn plante i mange udgaver

Månedens plante i september

Peperomia er navnet på en særdeles spændende og meget alsidig vifte af grønne stueplanter med vidt forskellige udtryk alt efter, hvilken plante man vælger. Og det er netop dens forskellighed, som tiltaler forbrugerne, når de ønsker at give boligen et både frodigt præg og et personligt udtryk.

Peperomia er en regnskovsplante og er almindelig udbredt i tropiske og subtropiske områder. På flere Peperomia minder blomsterstanden om en musehale, heraf også populærnavnet "musehale". Blomsterne er hyppigt hvide og bittesmå og samlet i meget lange, slanke aks. Ikke nær alle bærer blomster ved køb, men blomsterne udvikles med tiden. Hvad væksten angår, danner mange tætte rosetter, mens andre enten kan have en opret, grenet vækst eller være hængende. Højden varierer mellem 20 og 40 cm afhængig af art og sort.

Sikker succes

Peperomia er så lette at passe, at alle kan få dem til at trives. Man skal blot undgå, at de får direkte sommersol og bliver overvandet. De er hårdføre og vokser villigt i stuetemperatur. Bladene er tykke og saftfyldte, holder godt på vandet, og derfor tåler Peperomia kort udtørring. Gødning er kun nødvendig i sommerhalvåret og da maximalt i ½ styrke af det normale.

 

Peperomia - fakta

Familie               Piperaceae

Navn                 Peperomia

Populærnavn      Musehale

Vanding             Hold pottejorden jævnt fugtig.

Gødning            Ca. hver tredje vanding i vækstperioden.

Placering           Trives bedst på en lys placering, men tåler ikke direkte sol.

Oprindelse         Sydamerika

Månedens plante i september kommer fra gartneriet ’Tingdal’ ved Odense. Gartneriet Tingdal’s historie begyndte i 1969 med Peperomia i drivhusene helt fra begyndelsen. Lige nu har gartneriet mere end 19 forskellige i produktion. Frem til 1993 bestod produktionen udelukkende af Peperomia. I 1993 startede ’Tingdal’ en produktion af en anden spændende nichekultur- Pelargonium grandiflorum hybrid Tip Top.

Gartneriet er MPS-certificeret og råder over et produktionsareal på 22.000 m2.

Instagram