Sommerstemning med farveglade og friske nyheder

På juni-udgaven af den odenseanske plantefagmesse, handelspladsen, præsenteres en række farverige og friske nyheder, der ikke bare er guf for øjnene men også smagsløgene

Lactuca

Bellavallia

Gentiana Blue Eternity

Infinity rose 'Evergreen'

RosAroma

Mystery Lady ’Nicole’

Trifolium repens 'Dark Debbie'

Trifolium repens 'Leonore'

Angelica purpurea

Wall Pot

Harmony

Frisk salat ved hånden sommer og vinter (Lactuca)
Knasende sprød salat i vindueskarmen eller på køkkenbordet lige til at plukke af og spise. Nyt salatprodukt gør nemt og lækkert at leve sundt hele året rundt.

Det er en fornøjelse at sætte tænderne i en frisksmurt sandwich med helt friske, knasende sprøde salatblade, og oplevelsen bliver ikke mindre af, at det nu rent faktisk er super nemt at have med at gøre. Det nye produkt er nøje udvalgt efter, hvilke typer salat der trives bedst og holder længst med varierende lysmængde.

Plukkes der kun det, der er behov for pr. gang, holder resten af salatplanten sig frisk. Hvis man nipper af salaten fra neden, vil den blive ved at skyde i op til flere måneder. Velegnet inde såvel som ude i sommerhalvåret.

Masdevallia hybrid Bellavallia
Ny orkidé i 9 cm potte med en meget speciel todelt blomst og holdbarhed i blomsten på to måneder. Orkidéen sætter løbende nye blomster i gul, orange eller rød, så den vil blomstre i op til seks måneder, inden den tager en periode uden blomster.

Bellavallia stammer fra det sydlige Brasilien, hvor den lever i bjergene i op til 2500 meters højde. Denne sort er fundet i den nedre del af bjergene, hvor der er mere tempereret. Orkidéen foretrækker derfor temperaturer omkring de 18 grader, men kan tåle op til 25 grader. Da den kan tåler temperaturer ned til 10 grader, vil den trives glimrende udendørs om sommeren i Danmark.

Bellavallia vil gerne stå lyst men ikke i direkte sol og skal vandes jævnligt. Fra efteråret vil Bellavallia også blive produceret i 6 cm potte.

Gentiana som stueplante
Med sin smukke, klare farve lyser Gentiana Rocky Diamond (Gentiana Blue Eternity) op og er et dejligt bekendtskab i sommerhaven eller boligen. For den nye Gentiana er også velegnet som stueplante.

Allerede fra april er den lille alpine skønhed med de yppige, klokkeformede blomster klar. Og glæden over det harmoniske farvespil strækker sig ikke bare hen over sommer og efterår, men vender tilbage året efter, for Gentiana er en staude og dermed vinterhårdfør. Hovedfarven er blå (Blue Heart)og hvid, derudover findes den som to-farvet blå/hvid, rosa og hvid og i to rosa nuancer.

Infinity rose 'Evergreen'
En meget spændene nyhed, der udover at være en rose også er sjov at følge dag for dag i stuen eller i haven, efterhånden som blomsterne åbner sig og ændrer farve fra rosa til grøn. Infinity rose 'Evergreen' udmærker sig ved sin ekstrem lange holdbarhed på de grønne blomster og den helt unikke farve, som ændrer sig løbende. Blomsten starter med at være rosa, men i takt med at den åbner, skifter den farve. Det er indholdet af ekstra mange grønkorn i kronbladene, som giver blomsten den grønne farve og den lange holdbarhed.

Er særdeles velegnet for indendørs dekoration og i binderi. Også i havens krukker og bede kan ’Evergreen’ plantes og pryde med den specielle farve udvikling.

RosAroma 
Helt ny serie af duftroser udviklet i samarbejde med førende rosenforædlere. RosAroma er resultatet af mange års krydsnings- og forædlingsarbejde med fokus på duft såvel som holdbarhed.  Alle farver er repræsenteret, og serien udvides løbende med nye blomsterstørrelser og farver. Den gode holdbarhed kombineret med en ganske fortryllende duft gør rosen til noget helt unikt.

Symphyotrichum novi-belgii Mystery Lady ’Nicole’ (Aster novi-belgii)
’Nicole’, der er opkaldt efter filmstjernen, Nicole Kidmann, er en kraftig plante med mange blomster med trinvis blomstring, så forbrugerne får glæde af den længe.

Mystery Lady er resultatet af et langvarigt forædlingsarbejde, hvor de enkelte sorter i serien er opkaldt efter berømte kvindelige stjerner fra filmens og musikkens verden. Stjerner, der gennem tiden har formået at fastholde interessen hos sit publikum, og som i Mystery Lady-universet symboliseres af de store og fyldige blomsters høje holdbarhed.

Trifolium repens 'Dark Debbie'
'Dark Debbie'har et næsten sort løv og er en forbedring af den meget populære mørke sorte 'Debbie'.

Trifolium repens ’Leonore’
’Leonore’ er ligesom sin søster, ’Estelle’, er opkaldt efter en lille svensk prinsesse.

Angelica ’Purpurea’

Angelica betyder egentlig engel og er navnet på en ny spændende udplantningsplante, der med sin imponerende volume og anderledes blomster vil skabe dynamik i haven. Angelica er en toårig plante i skærmplantefamilien, dvs. samme familie som skvalderkål, pastinak, fennikel, dild m.fl.

Det første år er planten bare grøn og frodig med store uligefinnede blade med groft savtakkede uregelmæssige småblade. Det andet år sker der nærmest en forvandling med planten, som blomstrer i juni – juli med små grøngule blomster i en kuglerund skærm samlet i en storskærm på størrelse med en stor tennisbold. De runde skærme sidder for enden af den oprette stængel, som kan blive over 2 m høj.

Wall Pot fra Easy Care
Wall Pot er et nyt spændende koncept med grønne planter i moderigtig, praktisk og funktionel skjuler, der tilfører rummene fornyelse og afstresning.
Serien omfatter skjulere i tre forskellige størrelser og farver / materialer; sort, hvid og bronze. Hænges op på væggen med et enkelt lille metalbeslag, som følger med skjuleren sammen med 2 stk. skruer.

Harmony
Harmony er navnet på en ny og moderig serie af keramikpotter med grønne holdbare planter til sommersæsonen 2015. Serien henvender den sig til moderne forbrugere, der gerne vil have naturlighed og velvære ind i hjemmet og samtidig have mulighed for at stresse af.

Serien er oplagt til sommerboligen, da planterne er langtidsholdbare grønne planter, som tåler, at husets beboere rejser væk på sommerferie.

Besøg Handelspladen i Odense
De omtalte nyheder kan ses på plantefagmessen, Handelspladsen, der afholdes den 3. juni på Holkebjergvej 74 i Odense. Messen er åben kl. 9-17, og pressen er velkommen.

For yderligere information kontakt:
Floradania Marketing A/S, tel.: +45 6592 6266, email: marketing@floradania.dk. Læs mere på www.floradania.dk / Plantenyheder

Instagram