Floradania.dk: Poetiske, hvide juleroser

Poetiske, hvide juleroser

Du spæde julerose, lav og liden, du spørger mig, hvorfor jeg elsker dig: Fordi du trodser alt og går mod tiden! (Johs. Boolsen)

Skønt de spæde juleroser er vinterens mest eftertragtede ”roser” er de en særdeles billig fornøjelse, blot du bærer dig rigtigt ad.

Når du køber juleroser (Helleborus niger), der er stauder, skal du lede efter planter, der både har blomster/blomsterknopper og også masser af blade. De er med garanti hårdføre og kan plantes ud i haven, hvor de vil leve videre og således være en varig glæde, der endog vil vokse sig større år for år. Ja, du kan endda tage dem ind og drive dem i blomst, hvis du da nænner det.Fra frø til ”rose”

De juleroser, der er i handlen fra sidst i november og helt hen til marts måned, har halvandet år på bagen. De starter som næsten mikroskopiske frø, der sås i bakker. Herefter prikles, pottes og drives de, til stor glæde for os forbrugere, der blot kan gå i blomsterbutikken og købe ind og fylde vore hjem med de skønneste planter, der trodser alt og går mod tiden midt i vintermørket.

Nøjsomme vækster
Hjemme vil glæden vare længst, hvis du stiller planterne køligt. Men selv om du stiller dem i stuen, vil de holde længe, idet de hvide blomsterblade bevares samtidig med, at de antager en raffineret grønlig tone.

Juleroser skal ikke gødes, mens du har dem i potter indendørs. Og når du vander, skal du tænke på, at planterne ikke er i egentlig vækst og derfor ikke har noget stort behov for vand.

Find flere billeder her.

Instagram