Julens levende stjerner

De gamle aztekere udvandt det rødviolette farvestof fra julestjernens højblade og brugte det i kosmetik og til farvning af tekstiler. For os er julestjernen en klassisk prydplante i boligen i juletiden, hvor plantens store, farvede stjerner passer perfekt til højtiden.

Mange anvendelsesmuligheder og bredt sortiment
Julestjernen, der på latin hedder Euphorbia pulcherrima, produceres i mange forskellige størrelser. De små mini-planter kan bruges i dekorationer eller som bordpynt, mens store, opstammede eksemplarer af planten er flotte gulvplanter i boligen. Nye sorter, som frem for alt kendetegnes ved bedre blomsterholdbarhed, præsenteres hvert år. Også stjernernes farver og udformning forandrer sig. ´Jester` er en populær ny sort med oprette, højrøde højblade, der har lighed med en tulipanblomst. Sorten ´Burgundy` har lilla eller højrøde højblade. Andre nyheder er ´Red Elf`, ´Prestige` og ´Primero`, som alle er kompakte, godt forgrenede sorter.

Sådan skal julestjernen passes
Da julestjernen stammer fra Mexico, er den følsom overfor kulde og træk og tåler ikke vinterens lave udendørstemperaturer. Køb derfor ikke julestjerner, der bliver solgt fra fortovet. Planter, som har været udsat for kulde, risikerer at tabe bladene. Pak julestjernen ind i silkepapir eller put den i en rummelig indkøbspose, når den transporteres fra butik til bolig.
Julestjernen foretrækker en lys placering i boligen og tåler direkte sol. Når pottemulden føles tør at røre ved, skal planten vandes i underskålen med lunkent vand. Hæld overskydende vand væk. Det er ikke nødvendigt at gøde planten.

Find flere billeder her.

Instagram