Floradania.dk: Hvid jul

Hvid jul

Skab hvid jul i hjemmet med julens hvide blomster og slap lidt af fra juleræset i verden uden for. Så er julestemningen sikret.

Julens indtog kan være voldsomt. Med stærke farver, hektisk travlhed og traditioner, der skal holdes i hævd. Måske er det derfor, vi alle fra tid til anden synker tilbage og drømmer om den hvide jul. Om stemningsfuldt afdæmpede lyde, romantiske, naturskabte tableauer og elegante farvekombinationer, der ikke maser sig på. Naturen bestemmer selv, når den vil byde os på den hvide jul, vi længes efter.

Men indendøre skaber husets beboere stemningen. Med julens mange hvide blomster, kan en hvid jul kreeres med små midler. En enkelt dekoration, et julebord holdt i hvidt, gyldent og mørkegrønt eller måske en gennemgående hvid tråd i hele husets julestemning.

De hvide blomster klæder hinanden smukt, med hver deres fortolkning af hvide toner på grøn baggrund. Derfor kan de sættes sammen i grupper uden risiko for farvekollisioner. Samtidig klæder de hvide blomster julens mørkegrønne pynt fra gran og andre stedsegrønne meget smukt.

Hvide julestjerner, Euphorbia pulcherrima, hvide stue-azalea, Rhododendron simsii, hvide alpevioler, Cyclamen persicum og storblomstret kodriver, Primula vulgaris, med glade, hvide blomster, er oplagte bud på hvide juleblomster, der kombineret med for eksempel små juletræslignende ædelcypresser, Chamaecyparis sp. giver den dejligste julestemning i hele huset.

Juleroser, Helleborus niger, hvide hyancinther og narcisser blander sig smukt med stuens hvide blomster, men trives faktisk endnu bedre som velkomstblomster i en kølig forstue eller i en dejlig krukke på trappestenen på en baggrund af gran og grønt. Både julerosen og løgene fra hyacinther og narcisser kan genbruges i haven, når julen er ovre.

Instagram