Floradania.dk: Giv dine børn en oplevelse med planter

Giv dine børn en oplevelse med planter

Børn og planter er sund fornuft – børnene får en masse dejlige oplevelser, mens planterne gror til, og i sidste ende kan de høste udbyttet.

Børn vil gerne have deres egen lille have, som de selv har ansvaret for, og hvor de kan sætte de planter, som de har lyst til. Freja på 11 år fortæller,

- Jeg synes, det er sjovt at arbejde med planter, fordi blomsterne har sådan nogle dejlige farver, og bladene ser forskellige ud. Nogle gange dufter blomsterne også, og man kan lave fine buketter. Der er også nogen planter, som man kan spise, dem kan man lave mad af.

Nem og hurtig krukkeløsning
Har du ikke overskud til at lave en hel nyttehave, kan du komme langt med at give barnet sin egen krukke. Find en krukke som barnet selv kan dekorere eller navngive, og plant den til med sommerblomster i dejlige, klare farver som fx Dalia eller Pelargonier. Man kan også blande planterne, så der både er blomstrende planter og spiselige planter i krukken – det afgør barnet.

En krukke fuld af oplevelser
Krukkeløsningen byder på mange dejlige oplevelser og er til at overskue for både dig og barnet. Udstyr familiens yngste medlemmer med skovl og vandkande fra starten, så de selv kan passe planterne og opleve naturens små mirakler på egen hånd.

Forslag til forskellige krukker, der giver hver sin oplevelse:

Nemme sommerplanter:
Dalia (Dahlia)
Pelargonier (Pelargonium zonale)
Flittiglise (Impatiens)

Planter, der dufter:
Lavendel (Lavandula)
Nellike (Dianthus)
Nerier (Nerium oleander)
Duftgeranier (Pelargonium graveolens)

Planter, der kan spises:
Hængejordbær
Tomatplanter
Kartoffelplanter
Krydderurter som fx oregano, timian eller rosmarin
Bærbuske


Downloads:
floradania_uge_01.rtf41 Ki

Instagram