Floradania.dk: En smuk forårsbebuder

En smuk forårsbebuder

Den elegante akeleje er, med sine smukke pastelfarvede blomster, en rigtig forårsbebuder, der vækker livsglæde både inde og ude.

Blandt de allermest populære akelejer er den storblomstrede ’Spring Magic’ og den dobbeltblomstrede ’Winky’ med de meget fyldte blomster i de fineste nostalgiske kontrastfarver. 

De smukke akelejer egner sig som tidlige forårsbebuder i en lys, men gerne kølig vindueskarm. De er dog især fantastiske og meget smukke som tidlige krukkeplanter, hvor de med deres utrolige farver varsler forårets komme og samtidig kan byde varmt velkommen i en krukke ved indgangsdøren. 

Udover deres skønhed er der yderligere den fordel ved akelejer, at de er fuldt vinterhårdføre. De er derfor perfekte som genbrugsplanter, hvis man efter at have nydt dem inde i boligen planter den ud i natur- eller staudebedet, hvor de så vil blomstre gavmildt hvert forår. 

Fakta

 

Familie

Ranunculaceae

Navn

Aquilegia

Populærnavn

Japansk akeleje

Vanding

Hold pottejorden jævnt fugtig.

Gødning

Ca. hver tredje vanding i vækstperioden.

Placering

Inde og ude

Lysbehov

Trives bedst på en lys placering, men tåler ikke direkte sol.

Oprindelse

Asien

Anvendelse

Flerårig plante, som fra tidligt forår kan udplantes i haven og er fuld vinterhårdfør.

Sæson

Marts-Juni 

 

 

Gartneriet Pedersen har i flere generationer produceret potteplanter og løgvækster. Drivkraften har fra første færd været en brændende lidenskab og begejstring for ikke kun at producere men også at forædle og videreudvikle planter. Et ønske om at kunne levere sæsonaktuelle varer året rundt gør at gartneriets ‘hovedkultur’ udskiftes jævnligt. Kombinationen af gedigent gartnerhåndværk og en konstant søgen efter nye planter og dyrkningsmetoder er med til at skabe et gartneri i stadig udvikling. 

Instagram