Floradania.dk: Cool Cyclamen

Cool Cyclamen

På denne årstid er Cyclamen – eller alpeviolen – en af de skønneste planter, der findes. Den kan pynte op indendørs i boligen eller på terrassen og altanen lige indtil, frosten sætter ind

Cyclamen er ikke kun cyklamen
Oprindelig var det de smukke, pink blomster på alpeviolen, hvis latinske navn er Cyclamen persicum, som lagde navn til farven cyklamen. I dag behøver du dog ikke bare nøjes med cyklamen-farvede alpevioler, for ud over hvid findes planten i alle nuancer i en farveskala, der spænder fra sart rosa og over i mørkviolet. På nogle typer har blomstens midte en afvigende, mørkere farve end resten af blomsten.

Maxi, mini og micro

I modeverdenen veksler kjolelængden mellem maxi, midi og mini, og på samme måde kan du vælge mellem maxi, mini og micro inden for Cyclamen.

Lige som du kan ændre stil og udtryk med dit tøjvalg, giver de mange forskellige farver og størrelser inden for Cyclamen et væld af muligheder for at skabe variation og fornyelse i boligen alt efter antal og styling. Udtrykket kan ændres alt efter, hvordan du placerer Cyclamen. Hvis du arrangerer flere planter på et spændende fad, opnår du et frodigt udtryk, mens planter på række giver et mere elegant og enkelt look.

Klokkecyclamen er cool
På Gartneriet Anderuplund i Odense, der har et af landets bredeste udvalg inden for alpevioler, har man valgt at specialisere sig i Cyclamen 'Bellissima Big Bells' eller Klokkecyclamen, som planten også kaldes på grund af dens klokkelignende blomster. Helle Munch, der er medindehaver af gartneriet, siger,

- Man skal ikke sammenligne Big Bells med en almindelig Cyclamen på udseendet. Big Bells springer ikke ud på samme måde som den traditionelle – det er netop klokkeformen, der gør den cool.

Trives køligt

Alpevioler er knoldplanter, der trives bedst på en lys plads. For at undgå råd i knolden, er det bedst at vande i underskålen. Du bør undgå at stille den i et vindue over en radiator, da planten trives bedst køligt.

Downloads:
floradania_40.rtf54 Ki
Relaterede planter:

Instagram