Floradania.dk: Calathea - en fryd for øjet

Calathea - en fryd for øjet

Den usædvanlig smukke plante – Calathea – findes i en bred vifte af skønne udgaver og alle med fantastiske aftegninger i de elegante blade. Farverne spænder fra sart olivengrøn til mørkegrøn og nogle med en smuk rødviolet bladunderside.

Calathea passer fantastisk til tidsånden netop nu, hvor naturen og miljøet er i centrum. Den udstråler i sig selv styrke og skønhed, og appellerer til omsorg og glæde ved at have et stykke så smuk natur inde i stuen. Og så behøver man ikke at have grønne fingre for at få Calathea til at vise sig fra sin allerbedste side. Med ganske få plejeråd kan man glæde sig over sin Calathea i mange år.

Calathea trives godt i de varme stuer om vinteren, hvor temperaturen ligger omkring de 22 grader. Den skal placeres lyst, men ikke i direkte sol. Pottejorden skal holdes jævnt fugtig, og planten skal kun gødes let i forårs- og sommerperioden. Man kan med stor fordel ompotte Calathea i det tidlige forår i porøs pottemuld for at give planten nye kræfter.

Der findes over 150 arter af Calathea-familien, og de findes alle i den tropiske del af Sydamerika. Navnet Calathea stammer fra det græske ord ’kalathos’, som betyder kurv og er vel en hentydning til bladenes ofte kurveagtige form.

Plantefakta

Familie               Marantaceae

Navn                 Calathea

Vanding             Hold pottejorden jævnt fugtig.

Gødning            Ca. hver tredje vanding i vækstperioden.

Placering           Inde

Lysbehov          Trives bedst på en lys placering, men tåler ikke direkte sol.

Oprindelse       Sydamerika

                            

          

Instagram