Floradania.dk: Julens planter på nye måder

Julens planter på nye måder

Hjemmelavet julepynt er et hit, når der skal julehygges med familien. Skab din helt egen personlige stil med friske og spændende juleplanter

Planter er naturens egen pynt, som bringer friskhed og stemning med ind i stuerne. Men planter kan meget mere end bare "se ud" og pynte. Mange af dem gemmer på en spændende fortælling om oprindelse og udbredelse, så med det rette tilbehør og lidt fantasi kan planter gå hen og blive hele små juleeventyr i sig selv.

Hold julestjernen varm
En klassiker som julestjernen stammer i virkeligheden fra Sydamerika og tåler derfor ikke kulde og træk. Det kan der godt spindes en lille historie over. Hold planten varm med en hjemmestrikket "pottevarmer", eller sæt den i små glasskjulere, som derefter anbringes i kulørte stofposer, der kan hænges op på grene fra naturen.

Julekrans med forskelligt udtryk
En krans er traditionel julepynt, som i selskab med planter får et helt andet udseende. Alt efter plantens udtryk kan kransen indpasses i den moderne bolig med fx Phalaenopsis eller sukkulenter, mens Rosa eller Euphorbia giver indretningen et mere romantisk look.

Pynt til julebordet
Pynt til julebordet eller små, fikse tableauer, der kan pynte på sofabordet eller reolen, kan også klares med planter. Arranger fx miniplanter i en matchende farveskala på et fad eller en bakke, og lad dekorationen få fylde på langs eller i højden ved hjælp af pinde, evt. pyntet med stjerner.

Find de skønne juleplanter ude i butikker og havecentre, klæd dem på, og giv julen din helt personlige drejning.

Se også julestjerne-websitet, pimpmyxmas.dk for flere forslag til levende julepynt med et twist.

Downloads:
floradania_47_dk_01.rtf40 Ki

Instagram