Floradania.dk: Forår med løg på

Forår med løg på

Løg kan tilberedes på utallige måder, og det samme gælder løgblomster, som kan anvendes alene eller i selskab med andre planter i skønne forårspotpourrier. Lige nu bugner butikkerne af dejlige løgblomster lige til at plante ud eller nyde inden døre

På den anden side af nytår og med foråret lige om hjørnet har efterårets og julens krukker brug for tiltrængt udskiftning, og her er løgblomster lige i skabet.

Lav din egen forårskomposition
Det brede sortiment inden for løgblomster, der er i handlen i øjeblikket, i samspil med det usædvanlig milde vintervejr giver masser af muligheder for at komponere nye, dejlige forårsarrangementer med en lang række klassikere som fx skilla, perlehyacint, vibeæg, Iris, krokus eller tulipaner.

Og du sagtens genbruge stedsegrønne planter som bl.a. Hebe sammen med de nye planter og derved tilføre arrangementet  et anderledes frisk og mere forårsagtigt udtryk. Prøv fx også at sætte marts- eller duftviol sammen med vibeæg

På den måde er du selv med til at sætte forår på din dagsorden.

Dobbelt glæde …
Du kan få dobbelt glæde af de gæve forårsbebudere, hvis du kickstarter foråret med løgblomster inden døre.  Den højere inde-temperatur og dermed den hurtigere udvikling kan dog betyde, at planterne bliver lidt ”langbenede”, når de strækker sig efter årstidens lys, og du vil derfor gøre dem en tjeneste ved at placere dem lyst og gerne køligt.

Når du har nydt blomsterne inden døre, kan du plante løgene ud i haven, efter at frosten har forladt jorden. Plant dem i en dybde, der svarer til tre gange løgets højde, og lad toppen visne ned af sig selv. Så kan du se frem til, at løgene spirer og blomstrer i haven til næste forår.

Løgblomster i alle afskygninger er tilgængelige i større havecentre og dagligvarebutikker lige nu.

Billedtekst: Dyrk foråret ude og inde med løgblomster

Instagram