Floradania.dk: Comeback til blomstrende kaktus

Comeback til blomstrende kaktus

Novemberkaktus, Schlumbergera, har tidligere været betragtet som en lidt støvet bedstemorplante. Den tid er forbi

Kaktusen har fået et bragende comeback. Det skyldes først og fremmest, at blomsterne findes i en farvestrålende vifte af kulører fra det sarteste hvide og laksefarvede til de skrappeste farver som gul, orange, rød, pink og lilla. Desuden er Schlumbergera hårdfør og kræver ligesom andre kaktus et minimum af pasning, og det sætter den moderne forbruger stor pris på.

Der findes tre store Schlumbergera-producenter i Danmark. Spørger man kvinderne dér, som er alt andet end bedstemoragtige, men yngre karrierekvinder med sikker smag og stil, har de alle en favorit, som de ser et hav af muligheder med. Line Rohde, der er salgs- og marketingchef på Rohde's, kan ikke stå for de flerfarvede Schlumbergera, -

- Jeg er mest glad for Samba Brazil. Den har altid store flotte knopper, som er ens i størrelse og derfor blomster i et væld af blomster på en gang. Blomsterne er store og meget spændende. De starter i kanten som dybt rød, der changerer over i gul og gylden for så at slutte med en hvid midte.

Hos Gartneriet PKM har Anett Madsen, som er gartnerkone og højre hånd på stedet, tabt sit hjerte til FAIRYTALE FLAME®.

- Vi kalder vores Schlumbergera-serie for efterårskaktus, da sæsonen starter allerede i september, og hvorfor dog gå glip af en dejlig planteoplevelse? Det er kompakte og stærke planter med mange knopper i flotte farver og nemme at holde i et moderne hjem. Jeg synes, alle er smukke, men skal jeg fremhæve én, bliver det den enkle og hvide White FAIRYTALE FLAME®, som er helt fantastisk som borddekoration.

På det familie-ejede gartneri, Thoruplund, er datter og salgschef Bodil Johansen helt klart til de mere buskede typer med mindre blade,

- Her på gartneriet har vi valgt at specialisere os i de nye New Generation Thor-sorter, hvor Thor-Freya er min personlige favorit. Det er en meget kompakt plante med masser af flotte laksefarvede knopper/blomster. Den giver kulør og stemning i en mørk tid og passer godt ind i mit hjem.

Man behøver ikke at have grønne fingre for at få novemberkaktus til at trives. Men med enkelte virkemidler kan planten give endnu større glæde. Køb flere planter i samme eller matchende farver, og sæt dem sammen i en flad bakke. De velformede knopper vil efterhånden folde sig ud og sammen fremstå som en fantastisk, flot farveflade, som vil lyse op i boligen - på bordet, i vindueskarmen eller på gulvet foran et glasparti.

Schlumbergera kan købes i mange forskellige plantestørrelser. De mindste produceres i 6 cm potter, de største i 30 cm potter.

Downloads:
FD46_DK.rtf59 Ki
Relaterede planter:

Instagram