Floradania.dk: Hydrangea Runaway Bride

Hydrangea Runaway Bride

02.03.2021

Kærlighed Ved Første Blik

Runaway Bride er en nyskabelse indenfor Hortensia og er helt fortryllende med sine snehvide blomster. Med sin naturlige ynde og store blomsterrigdom tilfører Runaway Bride noget helt nyt til krukker og bede. Det er en rigtig eye-catcher, man kun kan forelske sig i. 

Denne Hortensia udmærker sig ikke kun ved at blomstre fra skudspidserne, men også fra brud i bladhjørnerne. Dette giver en overdådighed af blomster gennem hele sæsonen. Blomsterne er snehvide og lyser smukt op, hvor end planten placeres. I kølige perioder kan blomsterne få en svag rosa nuance – som en svag rødmen i brudens kinder. 

Runaway Bride har en let krybende vækst med lange grene der breder sig ud som blomsterbesatte guirlander. Den smukke bølgende vækst leder tankerne mod brudens slør og slæb, der hvirvler efter hende i det store hvide skrud  

Anvendelsesmulighederne er mange. Brug den som blikfang i en smuk krukke alene på terrassen eller lad den indgå i en større gruppe sammen med eks. skulpturelle bladplanter. Forestil dig, at den danner en smuk, lav hæk som bedafgrænsning ud mod en havesti eller giv den ærespladsen midt i det hvide bed. Til afskæring og brug i buketter og dekorationer er de lange ranker helt perfekte. 

Runaway Bride trives bedst med en let skygget placering, men klarer sig også i fuld sol. Holder du planten let fugtig og gøder den jævnligt i vækstperioden, vil denne brud bevare sin skønhed hele sommeren og i årene, der kommer. Med efterårets komme skifter bladene farve til et smukt fyrværkeri i gule, orange og røde nuancer. 

Faktaboks

  • Runaway Bride er vinterhårdfør. 
  • Planten når en højde af 50-60cm.
  • Vandes og gødes jævnligt i vækstperioden.
  • Sæson: April-Juni
  • Tilgængelig fra: April 2021
  • Producent: Gartneriet Møllerhøj

 

 

Instagram