Floradania.dk: Vinterens plantetrend – Flower Fusion

Vinterens plantetrend – Flower Fusion

Der er lagt op til masser af farveglæde og nye måder at sammensætte planter på i vinterens plantetrend, der meget sigende har fået navnet Flower Fusion eller "Blomsterfusion"

Ifølge trendforskerne kommer nye vinde østfra til at blæse ind over vinterens indretningsbillede. Forbrugerne er atter åbne for nye indtryk, og anderledes farverig inspiration i form af mønstre og udsmykning kommer til at blande sig med det skandinaviske udtryk.

Mellemøsten og Afrika som inspiration
Anja Bisgaard Gaede, der er trendchef hos pej-gruppen Scandinavian Trend Institute, fortæller,

 - Selve trenden udspringer af effekterne af det arabiske forår, hvor demokratiseringen leverer ny inspiration til den vestlige verden. Fokus er især rettet mod Mellemøsten og Afrika, der har anden tradition for udsmykning end det, vi kender fra det velkendte, enkle, nordiske udtryk.

- Vi bruger dermed inspirationen fra de etniske stilgenrer og tilføjer det som dråber i vores ellers så typisk skandinaviske indretning,

siger Anja Bisgaard Gaede og fortsætter,

- I den moderne bolig vil det give sig udslag i større brug af farver, mønstre og udsmykning i det hele taget. Farvepaletten er bred og de varme og eksotiske farver bliver mikset med knækket hvid, grå og petroleum.

- Med andre ord "fusionerer" vi flere etniske stilarter og får som resultat en individuel stil med inspiration fra hele verden,

slutter trendchefen.

Bladmønstre og farver vigtige detaljer i indretningen
Overført til planteverdenen giver det gode muligheder for at udnytte de farver, mønstre og strukturer, som mange stueplanter er udstyret med fra naturens hånd.

Anvendt i nye sammensætninger tilfører det netop indretningen det islæt af etnicitet og fremmedartethed, der er trendens omdrejningspunkt samtidig med, at din egen personlige stil bevares.

Mange forskellige planter i samme farve giver fx et dynamisk og modigt udtryk, mens stofbeklædte skjulere i spændende mønstre er med til at understrege det håndværksmæssige i Flower Fusion-temaet.

Ligeledes kan brug af pailletter og glimmer som styling være en fin detalje til at give det sidste touch af 1001 nats eventyr. Med ganske få virkemidler kan du booste din bolig og gøre den lange, mørke vintertid lidt mere kulørt og stemningsfuld.

 

Forslag til planter med spændende bladstrukturer eller farver, der matcher trenden:
Begonia rex
Cyclamen (alpeviol)
Helleborus (julerose)
Hypoestes (fregnefjæs)
Peperomia (musehaleaks)
Saintpaulia
Schlumbergera (novemberkaktus)
Sedum

Downloads:
DK_floradania_45.rtf52 Ki

Instagram