Floradania.dk: Stjernestunder med julestjerner

Stjernestunder med julestjerner

December er årets ultimative hyggemåned med juleklip, småkagebagning og oppyntning af hele huset. Det er stjernestunder, som skal nydes, og julestjernen sætter prikken over i’et.

Julen er fyldt med traditioner, og julestjernen er en af dem. I dag findes den karakteristiske juleblomst i et væld af spændende farver og former, som gør den velkendte røde julestjerne selskab. I slutningen af november kommer julestjernerne for alvor på banen, hvor de helt naturligt indleder adventstiden og bringer ægte julestemning ind i boligen.

Pynt op med julestjerner i hjemmet, på kontoret, brug den som værtindegave til de mange hyggelige julesammenkomster og skab stjernestunder i hele december måned.

Én plante – mange ansigter
Julestjerner findes i alle størrelser, lige fra mini-julestjerner til større planter med flere grene. Især de store, buskagtige julestjerner med mange smukke blomsterhoveder fremkalder hygge og stemning. Faktisk er plantens volumen naturligt medfødt, for julestjernen stammer oprindelig fra Mexico, hvor den vokser vildt som busk.

Tvist det vante udtryk og giv den traditionelle juleblomst ny indpakning i form af moderne tilbehør eller naturmaterialer.

Sådan passer du din julestjerne
Da julestjernen er en tropisk plante, tåler den ikke træk og kulde. Den skal stå lyst, men ikke for tæt på radiatoren. Den skal vandes jævnligt og hverken tørre ud eller soppe i vand.

Hvis man husker disse enkle råd, vil julestjernen skabe hygge – og masser af stjernestunder – hele julemåneden.

Relaterede planter:

Instagram