Floradania.dk: Spirende forårsfornemmelse – skab liv i krukkerne

Spirende forårsfornemmelse – skab liv i krukkerne

”Don´t worry…be happy” er mottoet for forårets plantetrend, “Happy Home”. Skab liv i dine krukker med farvestrålende planter, der matcher årstiden. Det er et godt middel mod krisefornemmelser!

Netop nu kan du tilfredsstille din utålmodighed og dine spirende forårsfornemmelse med de allerførste udplantningsplanter. De tåler lave temperaturer og en smule frost, som vejrguderne stadig byder på udendørs. De planter, du sætter sammen, skal signalere optimisme, være farverige og overraskende, mens de krukker, du bruger, gerne må være farvestrålende, fx i plastik.

En af allerførste udplantningsplanter er den klassiske have-stedmoder, der har mørkegrønne blade og store, viollignende blomster i rene eller blandede farver. Have-stedmoder blomstrer fra marts til juni og trives glimrende i fuld sol i altankasser og krukker. Pift salaten op med de spiselige blomster!

På græsmarker og plæner vælder den vildtvoksende tusindfryd frem allerede nu. Dens nære slægtning, den dyrkede tusindfryd, har store, enkelte eller fyldte blomster i bolsje-lignende pastelfarver. Fyld krukkerne op med den tidlige tusindfryd, der trives bedst i fuld sol. Pluk én blomst af, fjern kronbladene et for et og find ud af, om han elsker dig!

Hvis du er heldig, kan du finde blomstrende martsviol i haver og krat. Nyd dem hvor de står! Køb i stedet potter med martsviol til din himmelblå krukke, og bedøv dig i blomsternes vidunderlige duft. Og giv gerne salaten et blåt pift med de spiselige blomster! Vi har tradition for at fejre foråret med martsviol. I gamle dage blev der på Københavns Grøntorv solgt masser af buketter og kranse af martsviol, indsamlet i naturen.

Ranunkel har store, fyldte pæon-lignende blomster i alle regnbuens farver på prangende, kraftige stilke. Miks de forskellige blomsterfarver, og skab en stor, farvestrålende krukke. Placér den foran din indgangsdør, og de strålende farver vil gøre dig og dine gæster glade. Husk at ranunkler skal vandes tit! Dens vilde slægtning kaldtes ”smørblomst”, fordi man troede, at det var dens gule blomsterfarve, der gjorde smørret gult, efter at køerne havde ædt blomsterne.

Forglemmigej symboliser kærlighed og venskab - nogle af livets sande værdier! Forglemmigej lysende blå blomster med den gule midte sidder i svikler og smiler mod solen og dig. Nyd den blå, blå farve alene i krukken, eller bland frækt forglemmigej med andre blomsterformer og - farver. Pluk nogle enkelte blomstrende stilke af, og glæd din elskede med en lille buket forglemmigej på morgenbakken!

Primula er afledt af latinsk ”primus”, som betyder ”den første”, fordi de blomstrer så tidligt på året. Der findes et væld af forskellige forårsblomstrende primula-arter, og de fleste danner en dekorativ roset af blade. De blåviolette blomster hos kugleprimula sidder i kugleformede hoveder på kraftige stilke, mens rosen-primula har sarte, rosa-farvede blomster. Hulkravet kodrivers blomster er velduftende og lysegule med orange potter. De omgives af et dekorativt, gulgrønt, opblæst bæger.

Nyd detaljerne i de fine blomster! Storblomstret kodriver har store, fladkravede, velduftende blomster, enkelt eller fyldte. Mal krukkerne med de stærke, levende blomsterfarver!

Kort sagt er der et væld af blomstrende forårsplanter netop nu, der kan tilfredsstille dine spirende forårsfornemmelser og lade dem blomstre. Køb dem i dine yndlingsfarver, skab sjove opstillinger, og tænk kreativt, når du fylder krukkerne op! ”Don´t worry… be happy!

Downloads:

Instagram