Floradania.dk: Spændende planter til vindueskarmen mod syd

Spændende planter til vindueskarmen mod syd

Frodige stueplanter bringer sol og sommer ind i stuen og tilfører boligen eksotisk feriestemning, der er noget af det bedste ved sommertiden

Om sommeren flyder grænserne mellem inde- og udeliv sammen. Det er svært at få nok af haven og naturen, så det er en god idé at genskabe lidt af havestemningen indendørs. I den lyse stue er rammerne helt perfekte for blomstrende planter, der fylder stuen med farver og frodighed.

Skabt til den varme årstid
Hos Gartneriet Gunnar Rosenlund i Haderslev i Sønderjylland er man af den overbevisning, at forbrugerne også gerne vil have planter indendørs om sommeren. Gartneriet har følgelig fundet sin niche i at fremstille planter, der oprindelig stammer fra meget varme områder eller ligefrem ørkenen:

- En af vores hovedkulturer er ørkenrosen, Adenium obesum, der trives fint i syd-/vestvendte vinduer med direkte sol,

fortæller indehaveren, Gunnar Rosenlund og fortsætter,

- som navnet også antyder, stammer planten oprindelig fra ørkenen, hvor den som vildtvoksende selv danner en "knold", der er en form for vandreservoir. På den måde overlever den ørkenens nådesløse hede.

- I forædlingsprocessen opfører ørkenrosen sig anderledes. I stedet for "knolden" får den som stueplante de smukkeste blomster, der farvemæssigt spænder fra hvid, rosa og til dyb mørkerød, og den tåler stadig at tørre ud med mellemrum.

Spændende og taknemmeligt jasmintræ
Holarrhena eller jasmintræet, der med sine mange små hvide blomster er blevet døbt 'Snowflake' af gartneren, er en anden af gartneriets vigtige kulturer, som stortrives under samme vilkår.

- Jasmintræ elsker direkte sol og tåler at tørre fuldstændig ud. Sætter man den derefter i vand, rejser den sig til dagen efter uden at tabe hverken blomster eller blade,

beretter Gunnar Rosenlund og slutter,

- med den type planter er man sikker på at få en god planteoplevelse – de bringer blomster, frodighed og feriestemning ind i boligen, og når du kommer tilbage fra ferie, er de der stadig.

Fakta
Andre stueplanter, der er velegnede til sydvendte vinduer:
Bougainvillea glabra
Dipladenia sanderi
Hibiscus
Kalanchoe

Download HQ

Downloads:
floradania_uge_24.rtf42 Ki

Instagram