Floradania.dk: Slip fantasien løs og skab farvespil i din bolig

Slip fantasien løs og skab farvespil i din bolig

Mange hjem er lige nu indrettet i de sort/hvide farver, og der skal få ændringer til for at skabe et farvespil med mange nye, glade farver i boligen. Planter er en sikker måde at skabe nyt udtryk og forandring på, og lige nu er der et stort udbud af farverige planter, der kan sætte kulør på indretningen

Du kan fx skabe farvespil i boligen med friske nye planter sammen med en ny dug. Du kan også opnå et spændende farvespil ved at placere farverige planter i nye potter, som sammen med et par nye puder i sofaen giver et farvepift og fornyelse til boligen.

Forårets plantetrend: Fantasy Flowers
I forårets plantetrend Fantasy Flowers er der god inspiration at hente, når du skal bestemme rammerne for plantearrangementerne.  Trenden byder på fantasifulde kombinationer af materialer og mønstre, der spænder lige fra et Alice i Eventyrland-univers til leg med kunstens malerteknikker.

Lav dit eget plantearrangement i et fad, eller vælg en farverig skål fra køkkenskabet. Vælg planter i dine yndlingsfarver, og sæt flere sammen af samme slags, eller skab et mønster ved at blande flere af dine favoritplanter.  

”Rapunzel lad falde dit hår!”
Når du pynter med planter, kan du også eksperimentere med klatreplanter som Jasminum, Hedera eller Muehlenbeckia og vikle dem af de bøjler, som de ofte kan købes opbundet på. Hvis planten vikles af bøjlen og falder frit som løsthængende hår fra en anden Rapunzel, bliver udtrykket nemlig et helt andet, men ud over at pynte i sig kan planternes ranker også bruges til at omkranse de farverige forårsbebudere i fadet.

Faktisk er det fantasien, der sætter grænser, når det gælder om at skabe nyt liv og farvespil i boligen med friske, nye planter.

Billedtekst: Farveglade planter i en gigantisk tekop leder uvilkårligt tankerne hen på Alice i Eventyrland.

Fakta:
 Forslag til blomstrende planter, der skaber farvespil i boligen.

Navn

Pasning

Salgsperiode

Ranunculus (ranunkel)

Placeres lyst. Stuetemperatur, gerne køligere. Vandes og gødes jævnligt.

Januar-april

Exacum affine (indisk viol)

Placeres lyst, ikke direkte sol.  Stuetemperatur. Vandes regelmæssigt.

Januar-juli

Senecio cruentus (cinerarie)

Placeres lyst. Stuetemperatur, gerne køligere. Vandes regelmæssigt i underskålen, tåler ikke udtørring. Gødes moderat.

Januar-marts

Bellis (almindelig tusindfryd)

Placeres lyst og solrigt. Skal holdes fugtig. Gødes 1-2 gange om foråret.

Januar-april

Calceolaria (stue-tøffelblomst)

Placeres lyst. Stuetemperatur. Vandes regelmæssigt, tåler ikke udtørring. Gødes jævnligt.

Januar-marts

Plantetrenden Fantasy Flowers er udviklet af Floradania Marketing A/S i samarbejde med scandinavian trend institute. Læs mere om trenden Fantasy Flowers.

Instagram