Floradania.dk: Skab smukke gaveideer med skønne planter

Skab smukke gaveideer med skønne planter

Advent og jul står for døren med alle de skønne, kreative løsninger, som skaber julestemning og glæde. Det er også højsæson for brug af planter til dekorationer, sammenplantninger og ikke mindst smukke gaveideer.

Kunderne elsker planter med farver i de kolde måneder, og netop juletiden giver fagblomsterhandleren alle mulighed for at skabe helt specielle juleting i potter og krukker, på fade og organiske underlag – der er næsten frit valg på alle hylder.

Har man plads i butikken eller ved indgangspartiet kan man også tilplante større krukker med årstidens planter som inspiration til en farverig velkomst, når julegæsterne tropper op.

Til inspiration for julehandelen har vi udvalgt fire planter, der alle relaterer til advent og jul: Euphorbia, Schlumbergera, Helleborus og Saintpaulia. En skøn blanding af planter, der dog alle har det til fælles, at de nemt og enkelt kan skabes til en elegant værtindegave, en smuk base til kalenderlyset eller adventskransen eller en prægtig julesammenplantning med farver og stemning.

Skab en særlig plads i butikken, hvor du præsenterer gaveideer med julens planter. Præsenter planterne i passende krukker og potter. Inspirér dine kunder til ved at vise mange og forskellige ideer – med og uden lys – og i bedste julestil med kugler, stjerner, glimmer og glitter. Fortæl historien om de forskellige planter, og hvordan man bedst passer dem.

Euphorbia

Julestjernen er stadig den mest populære juleplante. Den hører med til traditionerne og fås nu i mange forskellige former, størrelser og farvenuancer, selvom den røde stadig er en klar nr. 1.  Husk også, at 12. december er Julestjernens Dag, som fejres i 16 europæiske lande. Euphorbia er en tropisk plante, der trives på en lys placering uden direkte sol. Må ikke overvandes.

Schlumbergera

Schlumbergera med populærnavnet Julekaktus er i handelen allerede fra efteråret, og kendes derfor også som Efterårskaktus. De farveglade Schlumbergera bringer stemningen helt i top, når de plantes sammen i en æske med fire slanke lys som en anderledes adventsdekoration. Schlumbergera skal stå lyst uden direkte sol og pottejorden holdes jævnt fugtig.

Helleborus

Julerosen har vundet forbrugernes hjerter i de senere år, hvor den smukke plante er rykket ind i stuerne.
Helleborus fås i hvide og rosa farver, og udstråler i den rigtige potte en særlig julestemning. Den trives bedst på en lys placering uden direkte sol. Pottejorden holdes konstant fugtig uden at overvande. Til foråret kan planten plantes ud i haven.

Saintpaulia

Juletid er også tiden, hvor der tænkes nye tanker ind i de ellers klassiske julebinderier. Det gælder også adventskransen, der som her er blevet erstattet af fire smukke blå glasskjulere tilplantet med skønne blå Saintpaulia og pyntet med glaskugler. Helheden bindes sammen ved hjælp af de lavbelagte grene. Saintpaulia må gerne tørre let ud mellem vandingerne. Skal stå lys uden direkte sol.

Instagram