Floradania.dk: Skab hyggekroge med planter

Skab hyggekroge med planter

Forårets plantetrend Vintage Bloom bruger levende planter og plantemotiver til at forbinde nutiden med fortiden og skabe grobund for fremtiden. Det giver nye muligheder i indretningen

Krise stimulerer kreativiteten
Ifølge Anette Chalotte Fisker, trendredaktør hos pej-gruppen, befinder forbrugerne sig lige nu i et vadested, og foråret vil da også bære præg af vinde, der blæser i flere retninger.

-    På den ene side ønsker forbrugerne at holde fast i det trygge og velkendte, mens man på den anden er fascineret af de muligheder, teknologien og videnskaben giver. Det danner grundlag for nye forbrugsmønstre,

siger Anette Chalotte Fisker og fortsætter,

-    I indretningen kommer tryghedsbehovet bl.a. til udtryk ved, at planter mikses på nye måder sammen med arvestykker og loppefund. Den nye vinkel på det velkendte er, at både funktion og udtryk ændres, når planter anvendes i en skæv kontekst.

Inspiration fra botanikken

Forårets plantetrend, Vintage Bloom, har da også hentet sin inspiration i vintagestilen, som netop handler om at skabe stemning og hygge med ting, som har en historie. Fra den botaniske verden skabes udtryk med blade, blomster og stængler, der sammensættes på nye måder med rosa og grønne nuancer, hvilket understreger det romantiske og friske udtryk i trenden.

Historie skaber stemning

Den hjemlige og trygge stemning, som vintagetrenden fremkalder i form af nye og kreative indslag med originale arvestykker eller spøjse loppefund, leverer de perfekte rammer til at skabe små hyggekroge med levende planter og blomster.

Planter giver nyt liv
Lad fantasien få frit løb og indret små rum, der fortæller en ny historie med effekter fra tidligere tider. Brug farvet glas, smykker og porcelæn som underlag og dekoration, og pludselig kommer der nyt liv til mormors fine porcelænsterrin eller glaslagkagefadet, når der arrangeres med levende planter.

Planteforslag til Vintagelook:

Begonia
Campanula
Epipremnum
Hydrangea
Jasminum
Rosa
Sagina
Saintpaulia
Selaginella
Tolmiea

Downloads:
floradania_05_2012_dk.rtf45 Ki

Instagram