Floradania.dk: Sensommerudsigt fra altanen

Sensommerudsigt fra altanen

Altanen forøger boligens areal med adskillige kvadratmeter og skaber rum for afslapning og fordybelse. Altanen er et unikt åndehul midt i byens pulserende liv, hvor du får masser af frisk luft og kan skabe din helt egen lille grønne oase

Rosa Pennisetum

Urban Gardening
Byhaver og små grønne oaser skyder i disse år op på stenbroen og gør bybilledet anderledes frodigt og grønt. Og kigger du opad, sker der også en hel masse lodret på den grønne side, for aldrig har altanen været mere i fokus som boligens rekreative ekstra rum.

Krukkehave i byen
Har du en altan, har du mulighed for at nyde sensommeren med plantearrangementer, der kan supplere og øge altanens funktionalitet.

En rummelig altan med et forløb af krukker plantet til med forskellige sensommerblomster er naturligvis altid et flot og lækkert indslag, men hvem har egentlig sagt, at krukkehaven skal ligne terrassen? Er der plads, kan man selvfølgelig godt efterligne krukkehaven, mens en mindre, smal altan giver mulighed for at pynte op, uden at det behøver at optage en masse gulvplads.

Blå oaser skaber ro
Hvis det er et moderne byggeri, du bor i, er blå eller hvide blomster et godt valg til at underbygge den enkle stil. Plant fx blå Aster sammen med planter i samme farveskala, såsom Lavandula, Capsicum eller Hebe med blå blomster. Placer dem i mørke altankasser eller krukker, så det samlede udtryk bliver roligt, stilrent og æstetisk.

Suppler de sorte krukker med grå kurve, så det lidt stramme udtryk blødes op. Brug gerne her grønne planter eller planter med et gråligt udtryk som fx Sedum, Orostachys eller Echeveria, der understøtter helheden og giver kant og karakter.

Cyclamen udenfor
Cyclamen, alpeviol, findes i et væld af farver og kan passe ind i alle farvesætninger. Mange tror fejlagtigt, at Cyclamen kun er en stueplante, men faktisk trives planten supergodt udenfor, hvor den kan holde, lige indtil frosten sætter ind.

Nyd udsigten
Gå sensommeren i møde fra altanen, og nyd udsigten fra læsiden. Og skulle der komme en regnbyge eller begynde at blæse op, kan du altid trække ind på den anden side af altandøren – udsigten er den samme gode!

Downloads:
floradania_35.rtf43 Ki

Instagram