Floradania.dk: Sensommerlig grøn inspiration

Sensommerlig grøn inspiration

På Handelspladsen i august vil sensommerfriske plantenyheder og koncepter sørge for, at vi går efteråret i møde med udsigt til masser af dejlige planteoplevelser

Daucus

Trifolium

Sedum

Rosa

Schlumbergera

Adenium

Anthurium

Kalanchoe 'Kim'

Kalanchoe-Kollektion

Silence

Plantefagmessens nyhedsudstilling byder på masser af inspiration til anden runde af udplantningssæsonen såvel som nye idéer til indretningen.

Daucus carotta: Alsidig prydgulerod
Prydguleroden, ’Dara’, giver de mest fantastiske mørke skærmblomster. Hver eneste blomsterskærm er et unikt mønster i det fineste filigran og changerer i smukke afstemte nuancer af rosa, bordeaux og hvid. De graciøse skærme svajer på 60-90 cm høje stilke, og mønster og farve skifter, efterhånden som blomsterne udvikler sig. Prydgulerod er meget smukke i grupper, er fine som enkelte blomster spredt i fx staudebedet og fuldstændig uovertrufne til afskæring.

Trifolium repens: Kløver med glimt i øjet

'Sweet Mike' er navnet på en helt ny Trifolium med sort midte og flotte røde tegninger ud i bladet. Den nye sort har fået navnet i ligestillingens navn, idet en god kunde fandt det uretfærdigt, at Trifolium-sorter kun fik pigenavne og tilbød at lægge navn til. Til sin store overraskelse blev han taget på ordet og fik opkaldt ’Sweet Mike’ opkaldt efter sig. Den nye sort kommer på markedet til foråret 2016.

Sedum teléphium: Rubinrød sankthansurt i sensommerhaven
Ruby-crowned er en ny Sedum-sort, som er kendetegnet sin naturlige kompakthed. Den har en unik rubin blomsterfarve med relativt små og meget mørke blade. Blomsterne kommer op i små skærme, hvilket det giver planten en lang blomstringsperiode. Rubin-crowned kan anvendes i haven, på terrassen, i krukker eller indendørs og kræver kun moderat vanding.

Rosa: Nye haveroser
Den i forvejen omfattende gruppe af roser byder bl.a. på to nye haveroser i ’Sweet Home’-serien, nemlig den hvide haverose mini-udgave, ’Sweet Day’ og den abrikosfarvede ’Sweet Family’, der som resten af serien er kendetegnet ved stor holdbarhed.

Schlumbergera: Vild kaktus
Ny flerårig efterårskaktus med helt nyt udtryk med sinemarkant anderledes led og blomster og symmetriske blomst. Wild Cactus’ udformning er skulpturel og meget velegnet til dekoration.

Adenium arabicum: Lyselskende ny ørkenrose
Ørkenrosen foretrækker masser af lys og kan udvikle fantastisk smukke blomster i sommermånederne, hvis den bare får nok. Blomsterinduktionen fremmes ved at lade pottemulden tørre i det tidlige forår. Det er vigtigt at pottemulden holdes rimeligt tør, da rødderne ellers kan rådne.

Mini Anthurium: Millionvis af små blomster og blade
Mini Anthurium er den første sort i verden med mange små blomster og små blade, der passer til 6 cm pot. Den lille Anthurium er meget holdbar med en levetid på ca. 3 måneder. I den periode bliver de nye små blomster ved med at komme. Med de speciella blomster og blade har mini Anthurium endvidere stor æstetisk værdi.

Kalanchoe: Nye serie af celebre planter
Serien udmærker sig ved nye og spændende blomster, der er anderledes i både form og farve. Serien vil variere hen over året og følge trend og årstid. Alt fra tofarvede blomster og helt nye former vil indgå i sortimentet. Genetikken er unik og fås ikke andre steder. De tre nye sorter er opkaldt efter celebrities som Kim Basinger, Bo Derek og Charlie Brookes.

Kalanchoe-kollektion med kant
Ny spændende serie, der bestå af forskellige kalanchoearter. De er sukkulenter og har derfor også den lange holdbarhed, der kendes fra Kalanchoe-potteplanten. Behovet for vanding er minimalt, og planterne egner sig derfor utrolig godt til sammenplantninger og gerne sammen med lignede potteplanter. Et spændende alternativ til de farverige blomstrende Kalanchoe-sorter.

Silence: Træk stikket ud og stress af med planter
Silence er navnet på endnu en ny kollektion af plante-styles til efterår og vinter 2015-2016. Kollektionen består af langtidsholdbare, grønne planter i keramik og beton i forskellige størrelser og former. Inspirationen til serien er hentet i trendbureauernes forudsigelser for den kommende sæson og fra nordisk interiør generelt, som tilsammen giver produkterne i kollektionen et stilrent, roligt og moderne udtryk, heraf navnet Silence.

Besøg Handelspladen i Odense
Udover de beskrevne nyheder udstilles følgende fra Handelpladsen i juni: Aster 'Nicole', Gentiana Rocky Diamond, Infinity-rose 'Evergreen', Masdevallia hybrid Bellavallia, duftrose RosAroma  og Easy Care-Wall Pot, Salat i potte. Alle nyheder kan ses på plantefagmessen, Handelspladsen, der afholdes den 12.-13. august på Holkebjergvej 74 i Odense (afkørsel 52). Messen er åben kl. 9-17 på førstedagen og kl. 9-16 på andendagen. Pressen er velkommen.

For yderligere information kontakt:
Floradania Marketing A/S, tel.: +45 6592 6266, email: marketing-@-floradania.dk. Læs mere på www.floradania.dk / Plantenyheder

Instagram