Floradania.dk: Roser – Feminine planter med et maskulint touch

Roser – Feminine planter med et maskulint touch

Mens romantik, ynde og kvindelighed typisk er de begreber, vi forbinder med roser, forbindes de velkendte planter nu også med ord som robusthed, fylde og holdbarhed takket være de nye og forbedrede sorter

Roser har alle dage været populære stueplanter på grund af deres feminine udtryk, mangfoldighed i farver og mange anvendelsesmuligheder, når det gælder både hverdag og fest. Og med den løbende produktudvikling sker der hele tiden fornyelser og forbedringer i såvel farveskalaen som kvaliteten og holdbarheden på planterne.

Gyldent boost til boligen
Farvespektret inden for roser udvides hele tiden med nye og mere farvestærke sorter. Lige nu hitter gul og gyldne nuancer samt orange og pink og er et festligt og frisk boost til indretningen i forårs- og sommermånederne. Derudover kan man også få flerfarvede roser, som igen er et resultat af højt avanceret produktudvikling og nytænkning.

Plads til begejstring
En af måderne til at opnå kraftigere og sunde potteroser med ekstra lang holdbarhed er at give dem mere plads, mens de vokser til ude i gartneriet – med den dyrkningsteknik kan de bedste sorter på markedet i dag rent faktisk præstere en holdbarhed på et enkelt blomsterhoved på op til 28 dage fra knop til afblomstring.

Behandles som en diva
Selv om de nye sorter er mere hardcore og holdbare, skal roser alligevel behandles som de sarte og yndefulde væsner, de også er. Roser tåler fx ikke udtørring og skal vandes jævnligt – helst i underskålen, så de drikker i deres eget tempo. Som enhver anden diva bryder de sig ikke om at få våde fødder, hvorfor overvanding er no go.

Når nattefrosten er ovre, er roserne meget velegnede til udplantning i krukker og bede, hvor de kan sprede farve og glæde i uderummet sommeren over.

Relaterede planter:

Instagram