Floradania.dk: Pynt hurtigt op til fest i haven med blomster

Pynt hurtigt op til fest i haven med blomster

Midsommer er en skøn tid på året. Aftenerne er lyse og lune, og haven er oplagt som ramme for en hyggelig fest for familie og venner. En nem og hurtig bordpynt med blomster og naturmaterialer fra haven sætter prikken over i'et, og det tager kun et øjeblik

Birgit Nouri, blomsterstylist og tidligere indehaver af Blomsterhuset i Otterup på Nordfyn kender om nogen til den moderne forbrugers travle hverdag og øser gerne af sine opskrifter på "nemme planteløsninger, der ligner en million",

-          Forbrugere i dag er meget bevidste om miljø, sundhed og friske råvarer, og det går som en rød tråd gennem deres valg.  Samtidig er tid en mangelvare, og de løsninger forbrugerne vælger, skal være let tilgængelige og kunne klares i en håndevending,

siger Birgit Nouri.

Miniplanter velegnet som bordpynt
Mens bordpynt og plantearrangementer er med til at skabe den rigtige stemning for havefesten, må det samtidig gerne have en personlig twist, og det kan man fx tilføre i form af sin stafage eller styling samt det underlag, man vælger.

-          Miniplanter er meget velegnede til bordpynt, og eftersom udvalget er kæmpestort – især på denne tid af året – kan det altid lade sig gøre at finde planter, som passer til ens stil og smag. Danske miniplanter har et virkelig godt rodnet, som gør det muligt at stikke grene, blade og anden pynt ned imellem, og hvis planterne vandes godt forinden, fungerer rodnettet som en form for levende oasis. Fyld et flot fad eller en speciel bakke med planter, og du er næsten i mål,

fortæller Birgit Nouri, og fortsætter,

-          Selv om det skal være nemt, vil vi samtidig gerne sætte vores personlige præg på plantearrangementerne, og her er det oplagt at bruge naturens egen rigdom. Gå en tur i haven, og find specielle blade såsom bregner eller Hosta med en spændende struktur der lagt ved siden af, eller i forlængelse af planterne kan give form og fylde. Ligeledes kan frøkapsler fra akeleje eller græsser stukket ned i rodklumpen bruges til at give dekorationen højde.

-          På den måde kan man fremtrylle sit helt personlige plantearrangement, og budskabet er, at man ikke behøver at investere en masse tid for at lave noget nemt og lækkert,

slutter Birgit Nouri.

Tip 1:
Nem bordpynt med miniplanter

Forslag A: Bakkekurv med solsikke
Placér miniplanter f.eks. minisolsikke imellem strandsten sammen med Muehlenbeckia og Carex, og pynt med valmuekapsler (Papaver orientale) med krogede stilke.

Forslag B: Hvid strandskål med Dahlia og Sagina
Mini Dahlia plantes i midten af skålen og omkredses af en synlig kant af kyllingenet flettet med birkegrene. Uden om plantes Sagina i en ring, der pyntes med hvide strandmuslinger mellem Sagina planterne. Til sidst pyntes skålen med 2 grene fra Duftesnebold.

Forslag C: Minikalanchoe i glasskål
Først skabes en bund af ”roser” formet af kæmpe Skræppeblade (Pesasites hybridas). Bladene formes, efter de har ligget en times tid som små grønne ”roser” ved, at bladenes kanter bukkes indad mod midten hele vejen rundt.

De grønne ”roser” placeres tæt i en glasskål med varmt vand ca. 25 grader og med små strandsten i bunden. Efter en time er ”roserne” hårde som sten og minikalanchoe kan stikkes ned mellem bladene.  Der pyntes med valmuekapsler (Papaver orientale) med stilk til sidst.

Forslag D: skulpturel lilla bordpynt
Planterne Chrysanthemum frutescens og Exacum plantes i hver sin lilla skjuler. Disse placeres i forlængelse af hinanden. Judaspenge bliver trådet til 3 ranker med sytråd, der placeres mellem planterne. Alium frøstande stikkes ned i den ene potte og bukkes, så der skabes en skulpturel form med stilkene.

Tip 2:
Hurtig makeover af terrassen
Pep krukkerne på terrassen op til fest. Vælg større planter, der nemt og hurtigt kan plantes over i krukker, og så er feststemningen lagt.

Downloads:
floradania_04.rtf49 Ki

Instagram