Floradania.dk: Prægtige pelargonier

Prægtige pelargonier

Når sommeren melder sin ankomst, kan man simpelthen ikke komme udenom pelargonier. Den rundbladede Pelargonium zonale er en kendt og skattet klassiker, der gør lykke i krukker og på terrassen

Pelargonie-repertoiret dækker over en bred vifte af lækre farver og former – fra hvid og sarte pastelfarvede til de helt dybrøde eller typer, hvor både blade og blomster kan være flerfarvede.

Zonale-pelargonierne, der er hybrider, dvs. krydsninger af forskellige arter, stammer fra Sydafrika og kom til Danmark ca. 1800, hvor de i løbet af det følgende århundrede blev voldsomt populære.

Pelargonier - ude
Da pelargonier elsker lys og varme, er uderummet et rent slaraffenland, hvor de flotte farver for alvor får lov at til at folde sig ud. Alt efter iscenesættelse kan de være med til at understrege farvevalg på terrasse eller altan.

Romantisk og slidt
Det lidt slidte og naturlige look er meget moderne for tiden og supplerer perfekt pelargoniernes romantiske udtryk. Tre pelargonier på række med hvide og pink blomster i sart rosa-farvede skjulere giver fx en hyggelig sommerstemning med et strejf af nostalgi.

Pelargonier i pangfarver
Skal der mere fut i farverne, kan terrassen friskes op med pelargonier i krukker i pangfarver, der matcher havestole, hynder eller andet havetilbehør.

Masser af sol – masser af blomster
Pelargonier skal have masser sol, og får de godt med vand, kvitterer de med de skønneste blomster. Husker du at nippe de visne af, kan de blomstre igen og igen.

De færreste planter bryder sig om at soppe i vand, og det gælder også pelargonier – så hellere vande dem lidt oftere.

Pelargonier - inde
Lader sommeren vente lidt på sig, kan de fleste Pelargonie-typer nydes indenfor i boligen som forsmag på udelivets glæder.

For yderligere information kontakt:
Floradania Marketing A/S, tel.: +45 6592 6266, email: marketing-@-floradania.dk.

Billedtekst: Pelargonier blomstrer uafbrudt hele sommeren   
Billedtekst: Pelargonier i pink og rød i zinkspande matcher terrassens farvevalg 

              

 

 

Instagram