Floradania.dk: Planter til en festlig Påske

Planter til en festlig Påske

Påskens farver er i den folkelige tradition domineret af gule og grønne toner, som et vidnesbyrd om det spirende forår. I de senere år er også planter med hvide og violette blomster blevet populære, og det er i Påskedagene, at forårsfornemmelserne rigtig slår igennem. Det ses også på salget i blomsterbutikkerne, hvor interessen for nye og friske forårsplanter er i top.

De danske gartnerier byder på et bredt udvalg af skønne planter, der passer perfekt til Påskens traditioner med farver, fjer, æg og kyllinger i dekorationerne. Netop i år, hvor der er lange udsigter til at Corona-restriktionerne lempes, er der mere end nogensinde behov for at omgive sig med smukke og farverige forårsbebudere til en række Påskedage, der måske ikke byder på de traditionelle store familiemæssige sammenkomster.

Her er samlet et lille udvalg af skønne planter til Påskens dekorationer, som skaber glæde og optimisme i en tid, hvor vi alle hungrer efter at komme tilbage til livet før Corona.

Skab et tema med ”Påskeplanter” i butikken. Præsenter planterne i skønne Påskedekorationer til vindueskarmen eller bordet. Fortæl kunderne om disse planter, og hvordan man får mest ud af dem.

Vi har valgt fire planter, der alle passer fortræffeligt til Påske-temaet.

Exacum affine

Exacum – også kendt som Indisk Viol - fås i næsten alle størrelser og har en helt speciel udstråling med sine mange små skønne blomster, der spreder en behagelig mild duft. Exacum egner sig fortræffeligt til pyntning med påsketing og er en rigtig forårsbebuder. Den skal stå lyst uden direkte sol og pottejorden holdes jævnt fugtig. Gødes ved hver 4. vanding med almindelig stueplantegødning.

Muehlenbeckia complexa

Muehlenbeckia complexa – med populærnavnet ’Pletter i Luften’ – er en meget smuk slyngplante med små runde blade, der sidder enkeltvis. Til Påskens dekorationer er den mere end velegnet, hvis man f.eks. vil lave en fuglerede, hvor de lange ranker slynger sig beskyttende om reden. Trives bedst i direkte sol, holdes konstant fugtig uden at overvande og kan plantes ud i haven.

Myosotis hybrid
Myosotis hybrid – også kaldet Forglemmigej – er symbol for kærlighed og venskab. Den mest almindelige Myosotis har blå blomster, men der findes også lyseblå, rosa og hvide varianter. Igen en klassisk forårsbebuder, som egner sig fortræffeligt til styling. Trives bedst i direkte sol. Hold pottejorden konstant fugtig, men undlad at overvande.

Primula vulgaris

Primula vulgaris - storblomstret kodriver – findes i en bred vifte af dejlige farver som gul, pink, blå, rød, lys rosa og hvid. Den skaber en intens fornemmelse af forår med duft og, farve, når flere sættes sammen, og den trives både inde og ude. Planten er flerårig og fuld vinterhårdfør. Undgå direkte sol, hold planten jævnt fugtig.

Instagram