Floradania.dk: Planter og Neo Feng Shui

Planter og Neo Feng Shui

Neo Feng Shui giver indsigt i, hvordan de fysiske omgivelser hele tiden påvirker vores liv. Ved bevidst at vælge sine omgivelser vælger man også at hjælpe sig selv til bedre trivsel og større succes i hverdagen

Planter – et spejl på rummets energi
Planter indgår som et levende stykke natur i boligen og er bl.a. kendt for deres afstressende virkning og luftrensende egenskaber. Ifølge farverådgiver Karin Bonde Storm fra den fynske Neo Feng Shui-virksomhed base it afgiver planter imidlertid også energi til boligens rum samtidig med, at de afspejler den energi, der er i rummene,

-          Jeg anbefaler konsekvent planter til enhver indretning, fordi planter er levende, de er lette at skabe en god stemning med, og de bidrager normalt aktivt til en harmonisk balance til rummet.

Karin Bonde Storm fortsætter,

-          Men man skal også være bevidst om, at planter ud over at give energi til et rum samtidig er et barometer på den energi, der er til stede i rummet. Når du vælger at bruge planter i din indretning, vælger du at sende et konkret signal. Et signal, der viser, om du er nærværende (planter har jo brug for pleje og udskiftning), at du værdsætter og giver noget til et levende miljø, og at du tænker bevidst på dine medarbejderes/kollegers/families ve og vel.

Planter tilbyder ro og nærvær
Planters stressforebyggende egenskaber bakkes op af Karin Bonde Storm,

-          Stress kommer af manglende fokus og nærvær,

siger hun og tilføjer,

-          at pleje sine planter og give dem opmærksomhed er et tilbud om et lille frikvarter i en travl hverdag. Hvis man blot i få minutter hver dag retter sin fulde opmærksomhed mod planten, kan man opleve et stille indadvendt øjeblik med ro, nærvær og omsorg, hvor man mærker og oplever planten.

På den måde tilbydes man via sine planter en form for daglig meditation, der vil modvirke stress og travlhed, da selv få minutters dagligt nærvær og ro betyder meget for den samlede trivsel. Ifølge farverådgiveren og Neo Feng Shui-eksperten kan skævheder i rum og energibalance imidlertid gøre det modsatte:

-          En misligholdt plante i dårlig trivsel, trækker energi ud af rummet, så smid derfor gamle og eventuelt halvvisne planter ud, og tænk over, hvilke planter der kan leve og trives i de forskellige rum,

 slutter Karin Bonde Storm.

Fakta:
Vær opmærksom på følgende, når du indretter din bolig med planter og Neo Feng Shui:

Planter holder på og forstærker energien i rummet.
Planterne bliver på godt og ondt et spejl på den energi, der er i et rum.
Planter er en af de bedste måder at sikre sig rodfæstelse i sine omgivelser på. Dette kan modvirke stress og betyder glæde, vækst og styrke.
Husk, at selv om en plante giver god energi i et rum, er det ikke ensbetydende med, at 10 planter giver ti gange så god effekt, der skal være balance mellem energi, rum og planter.
Anskaf planter, der i størrelse og behov passer til rummene, og som du kan overkomme at passe. Ingen næres af halvvisne planter – tværtimod.
Undgå spidse og stikkende planter indendørs, brug dem udenfor.

Forslag til Neo Feng Shui planter:
Beaucarnea
Polyscias
Ficus
Selaginella/Oxalis/Sarracenia
Begonia rex


Downloads:
floradania_uge_11.rtf56 Ki

Instagram