Floradania.dk: Planter behøver ikke solfaktor

Planter behøver ikke solfaktor

Husk solcremen … lyder anbefalingen, når vi solbader. Men mens vi smører os ind i cremer for at beskytte os mod solens stråler, er der andre skabninger i haven, som stortrives under den bagende sommersol

Mange af de planter, vi omgiver os med i haven om sommeren, stammer oprindelig fra sydlige himmelstrøg, hvor stærk sol og høje temperaturer er hverdagskost og solfaktor ikke et issue.

Havens slyngveninde
Dipladenia eller Mandevilla er en klatreplante og en rigtig god slyngveninde, du kan hygge med, mens du nyder sommersolen i haven. Planten stortrives i kummer, krukker eller direkte i havens bede på en solrig plads. Den forhandles "med opsat hår" på bøjle eller som pyramide, men når rankerne får frit løb, slynger planten sig gladelig omkring grene, stativer eller flethegn. På den måde kan du tilføre haven dit eget personlige udtryk.

Dipladenia er en taknemmelig og hårdfør plante, som ikke kræver meget pasning. Når vejret er meget varmt og tørt, har den det ligesom os, så har den brug for ekstra meget vand og ofte. Den anvendes i stor stil som helårs udendørsplante i Sydeuropa, mens den på vore breddegrader kan overvintre inden døre på et lyst og køligt sted.

Frodig eksotisk skønhed
Bougainvillea er et andet eksotisk og populært indslag i havens sommersceneri, som med sine stærke, intense farver og store frodighed spreder ægte sydlandsk feriestemning.  Den fås i forskellige farver, hvoraf rødlilla og hvid er de mest populære. Faktisk er det i virkeligheden farvede blade, højblade, der sidder omkring de små blomster.

Bougainvillea er ligeledes en inkarneret soldyrker, der vil trives glimrende i et solrigt hjørne af haven fra juni til september. Du kan sagtens få Bougainvillea til at blomstre flere gange i løbet af sommeren.  Står planten indenfor, skal den holdes til den tørre side, og udtørringen vil starte blomstringen, mens det er de lavere nattemperaturer, som kan sætte gang i blomsterknopperne, når planten står udenfor.

Hibiscus – Sophisticated Lady
Hibiscus eller Hawaii-blomst er havens raffinerede skønhed, der emmer af sanselighed og Bountyland. Den suger sol og varme til sig og skal behandles derefter.  I de senere år er der sket en væsentlig produktudvikling af den tropiske Hibiscus, og det har resulteret i nye spændende typer, der er specielt velegnede til udplantning i det nordlige Europa.

Udover at tilføre haven en tropisk og eksotisk dimension tåler de både sol, regn og vind og er derfor gearet til også at kunne modstå de nordeuropæiske vejrguders lunefuldhed.

Downloads:
floradania_05.rtf50 Ki

Instagram