Floradania.dk: Plant i tidens trend med ting fra gemmerne

Plant i tidens trend med ting fra gemmerne

Gå på jagt i gemmerne, og få boligen gjort moderne igen … det lyder lidt som et paradoks, men det er grundtanken i efterårets plantetrend, Labour Lust, der mikser planter med materialer med et slidt og råt look

- Trenden handler om omtanke, værdi for pengene og fornyet status til det ærlige arbejde, heraf navnet, forklarer Anja Bisgaard Gaede, trendredaktør hos pej gruppen.

Arbejdsomhed og håndens arbejde
- Labour Lust er inspireret af såvel industrialiseringens masseproduktion som det unikke håndværk, men trenden skal også ses som et resultat af krisen, forklarer Anja Bisgaard Gaede og fortsætter,

- Vi er blevet mere bevidste om vores forbrug og betydningen af at have et arbejde, og de værdier vil vi gerne overføre til vores bolig. Det udmøntes i valg af materialer med et slidt, ubehandlet eller rustikt look som fx læder og træ, som matcher efterårets farver.

Træk i arbejdstøjet

Trenden, der også markerer overgangen fra sommeren til efteråret, afspejles i forhold til planter i valget af underlag, som bærer præg af at være brugt før. Samtidig får interessen for gør-det-selv en opblomstring, og man får lyst til at finde arbejdshandskerne frem og få nye, farverige planter i krukkerne.

Gå på skattejagt i gemmerne
Med fokus på nytteværdi og budget-luksus bliver pulterkammeret og loftrummet dermed til et uudtømmeligt skatkammer, når det gælder om at finde originale underlag til plantearrangementer, og kun fantasien sætter grænser. Tag fx en gammel trækasse og lav din egen mobile efterårshave sammensat med favoritplanter. Den kan placeres efter behag og nydes både ude og inde.

Forslag til planter, der matcher Labour Lust:
Chrysanthemum indicum
Anigozanthos
Beloperone
Kalanchoe
Campanula
Peperomia
Capsicum
Solanum

Downloads:
FD35_DK.rtf40 Ki

Instagram