Floradania.dk: Nem adventskrans med planter

Nem adventskrans med planter

Lad idéerne til advent blomstre, og udnyt de mange muligheder for at skabe smukke, anderledes juledekorationer.

Som tradition er adventskransen urørlig, men traditionen behøver ikke nødvendigvis knytte sig til en grankrans med røde bånd eller en støvet adventsstage. Brug sæsonens dejlige stueplanter som utraditionel og levende julepynt i din udfordring til traditionerne.

Med levende planter skaber du en adventskrans, der er smuk og frisk hele julemåneden, blot du sørger for at planterne får lys og vand. Udvalget af planter, der egner sig til adventskransen, er stort: Julestjerner (Euphorbia pulcherrima), alpevioler (Cyclamen) og julekaktus (Schlumbergera) er oplagte, men du kan også gå mere utraditionelle veje.

Du bestemmer selv, hvor svært det skal være. Med et rundt fad eller en kageform er du allerede godt på vej til at skabe en adventskrans. Den helt enkle model består af fire planter i fire potter eller glas. Stil dem på række eller i kvadrat og sæt lys i planterne. Nemmere kan det ikke være, men virkningen er effektfuld.

Lav et nemt adventsarrangement med mini julekaktus. Placer en mindre glasskål i en større, og sæt mini Schlumbergera uden potter i ring. Sæt fire fyrfadslysholdere i stammer (her er brugt Bjørneklo), og stik dem ned i fire forskellige højder mellem planterne. Pynt til sidst bunden med små ituklippede pilegrene samt en rød kornel gren.

En hel enkelt adventskrans er pletter i luften (Muehlenbeckia) og vedbend (Hedera) plantet i små glas eller urtepotter og monteret på et stativ med bonsaitråd. Lad de fnuglette ranker af pletter i luften væve sig ind mellem lysene og skab en hyggelig julestemning. Vælg lys, der matcher underlagets farver.

Resultatet er lette og naturlige dekorationer, der understreger julestemningen smukt. Og du får flere sidegevinster: Dekorationerne holder sig friske og smukke i hele julemåneden, og de udgør en betydeligt mindre brandfare end for eksempel en tør gran- eller grenkrans.

Instagram