Floradania.dk: Mobillugning gør havearbejdet sjovere

Mobillugning gør havearbejdet sjovere

Det er med venskaber som med planter – de skal passes og plejes. Slå to fluer med ét smæk, og foren hyggesnakken med veninden med havearbejdet

Mobiletelefonen får ofte skyld for at være en tidsrøver, men brugt på den rigtige måde kan den blive en hjælpende hånd til havearbejdet.

Mobillugning – den nye afstressning
Efter en travl dag på jobbet, er det ren terapi at gå ud i haven og stresse af med at pusle om planterne i krukkerne. Og du kan sagtens pille visne blade af og nippe afblomstrede hoveder af, mens du sludrer med veninden eller moster Oda.

Pelargonier – søde sommerglæder
Pelargonier er et godt eksempel på populære krukkeplanter, som giver en masse igen, hvis du jævnligt sørger for at nippe de visne hoveder og blade af. De er samtidig kendetegnet af stor blomsterpragt og et bredt nuanceret udvalg, så hvis du vælger pelargonier til krukkerne, er der mulighed for mange gode snakke og flotte havekrukker.

Duft og miljø på terrassen
Mens de blomsterrige pelargonietyper pryder havens krukker fra maj, findes der også pelargonietyper med duft, som kan give dejlige sanseoplevelser hen over hele sommeren.

Med sine mange forskellige bladtyper er duftpelargonier velegnede til at skabe miljø på terrassen, og der er rig mulighed for at gå på opdagelse i det store udvalg inden for krybende, lodrette og buskformede typer og finde frem til den duft, der passer lige ind i dit univers.

Der findes fx duftpelargonier, hvis blade dufter af pebermynte, citrus eller chokolade. Nogle typer har endda den sidegevinst, at de virker afskrækkende på insekter, mens andre kan indgå i madopskrifter som ingrediens eller til pynt.

Som fuldendelse af duftuniverset er sommerfuglelavendlen et oplagt valg, og med det store udvalg inden for duftende planter, har du i bogstaveligste forstand frie hænder til at finde frem til lige den plantekombination, der passer dig.

Og det vil veninden helt sikkert gerne høre mere om!

Billedtekst: Mens du hyggesnakker, vil ukrudt forgå, men venskab og planter bestå. På billedet ses hængepelargonie og lavendel.

Downloads:
FD_25_2011_DK.rtf46 Ki

Instagram