Floradania.dk: Løgblomster topper til påske

Løgblomster topper til påske

Påsken står for døren i mere end én forstand. Byd foråret og en af årets absolut mest populære højtider velkommen med farveglade løgblomster, der findes i et hav af varianter

Påskeliljer og Tulip Calgary

Bridal Crown

Påskelilje

Jetfire

Kronprinsesse Mary

Calgary

Tête-à-tête

Når der skal pyntes op til påske, er det narcisserne, som fås i alle nuancer af gult, der tager teten. I 2013 blev der produceret 6,8 mio. narcisser, og det placerer de frydefulde forårsbebudere på en 8.-plads blandt de ti størst producerede kulturer i Danmark.

Deres store popularitet skyldes ikke kun den forårsstemning og farveglæde, de bringer med sig, men også alsidigheden i udvalg og anvendelse både ude og inde.

Påsken står for døren
Lad påsken starte allerede ved hoveddøren, hvor du byder påskegæsterne velkommen på hyggelig vis med en sød kurv eller en køn krukke fyldt med påskeliljer.

Nyd synet indefra
For at få mest mulig glæde af narcisserne kan du skabe små personlige påske-tableauer, som du placerer strategiske steder på terrassen eller i haven, hvor du kan nyde synet af dem fra vinduet uden at fryse.

Lad dig inspirere af det brede udvalg af narcisser, der findes, og plant hvide tazetter, her Bridal Crown, eller narcisser med orange midte som fx Jetfire i et rustikt fad, der tåler vind og vejr.

Match eller modspil
Er du mere til farver, kan du kombinere de friske forårsbudbringere med andre løgblomster som fx tulipaner i farver, der matcher eller giver modspil til de skrappe solskinsfarver. Her er brugt en smuk pink Kronprinsesse Mary-tulipan, men du kan også vælge at bruge en helt hvid som fx Calgary.

Naturligvis kan narcisser pynte også indenfor, hvor de sammen med æg eller anden pynt spreder en dejlig påskestemning i stuerne, men faktisk har de det rigtig godt med en placering i det fri, hvor de lave temperaturer får blomsterne til at holde dejligt længe.

Fakta:
Top 10-listen over de 10 største kulturer i Danmark udarbejdes hvert år af Floradania Marketing, der er de danske gartneres fælles markedsføringsselskab.

Løgdriverklubben frembringer årligt ca. 54 mill. afskårne tulipaner, 10 mill. hyacinter i potter og ca. 35 mill. narcisser i potter og flere millioner andre typer løgblomster.

Læs mere om løgblomster på www.logblomster.dk

Billedtekst: Narcisser er populære og dekorative indslag både ude og inde.Instagram