Floradania.dk: Happy Halloween

Happy Halloween

Giv det gruopvækkende og blodige Halloween-univers et muntert og forfriskende modspil, og pynt op til fest med farvestrålende planter. Det er uhyggelig nemt!

Halloween er oprindelig en amerikansk skik, der også har vundet indpas i Europa, hvor begivenheden tit bruges som tema for en fest for både børn og voksne. Sjovest er det, når festen er for hele familien, og alle tager del i forberedelserne med at lave gruefulde forklædninger, spændende Halloween-mad og festlig og farverig oppyntning til både ude og inde.

Naturlig udklædning
Sæt dejligt, naturligt kolorit på det forlorne fantasiunivers, og brug friske planter i pynten. Her er nogle forslag, du kan lade dig inspirere af og sætte dit eget personlige præg på festen.

Udsigt til fest
Brug mindre pyntegræskar, som der stikkes kræmmerhuse i, så de kan fungere som vase eller holder til planten. Plant Solanum, jerusalemkoralbær, miniplanter i kræmmerhuset, og stik en efterårsgren eller græsser i planten for at give lidt højde og lethed.

Solanum med spindelvæv
Brug et lavt fad eller en stor skål. Flet et spindelvæv af ståltråd og garn, og placer det som en krans udenfor skålens kant. Træk tværpinde eller ståltråd hen over skålen, som kan hæftes ned i jorden. Plant skålen tæt til med Solanum.

Orange skåle med Kalanchoe og Solanum
Plant flere miniplanter i hver skål. Stik orange pinde med Capsicum, prydpeber, på tværs ved Kalanchoe, brændende kærlighed, og arranger Physalis, japanske lygter, mellem planterne. Dæk jorden ved Solanum af med pink pinde, der matcher farven på Kalanchoe.

Krukke til trappen
Plant Sedum, stenurt, og Calocephalus, sølvtråd, i en krukke, placer 4-5 mindre lerkrukker mellem planterne, og plant Solanum i disse. Stik en træpind i små pyntegræskar, og stik dem ind mellem planterne i forskellige højder.

Pynt op med pyntekål
Plant Brassica oleracea, pyntekål, i en lav krukke. Arranger Physalis mellem kålplanterne. Slut af med orange pinde, der stikkes ned på kryds og tværs igennem og mellem planterne, så det får en spindelvævseffekt.

Instagram