Floradania.dk: Gul er den nye pink

Gul er den nye pink

Gul holder sit indtog i boligen det kommende års tid. Men gul er ikke bare gul – gul kan være solsikkegul, sennepsgul, karrygul, citrongul, rapsgul, pastelgul … og det er karakteristisk, at farven ofte optræder i sammensætninger med reference til planteverdenen

Og det er ingen tilfældighed. Anja Falk Gaede, der er trendredaktør i pej gruppen, forklarer,

-          De mange nuancer inden for gul kommer specielt godt til udtryk i plantefarverne, og derfor er der en særlig kobling mellem gul og planteverdenen.

Gul – fræk kontrast i boligen
Gul er en såkaldt signalfarve og egner sig ifølge Anja Falk Gaede rigtig godt som et frækt og forfriskende indslag i boligen,

-          Gul er glimrende som kontrastfarve eller tænkt ind i en sammenhæng med mange af de lædermaterialer, vi omgiver os med i indretningen.

I øjeblikket findes der på markedet et hav af dejlige planter med gule blomster, som kan bringe liv og forandring ind i stuerne og netop give indretningen det rette twist.

Gul er energi og glæde

-          Gul hænger rigtig fint sammen med den årstid, vi er på vej ind i, nemlig foråret, fordi farven symboliserer sol, varme og energi. Derudover er foråret rigt på højtider, hvor ikke mindst påsken er indbegrebet af gul,

siger Anja Falk Gaede og forklarer videre om de tendenser i anvendelsen af gul i forhold til pink, som forbrugerne kan forvente at møde i den kommende tid.

-          Uden at nedgøre pink og farvens betydning i eksempelvis mode og indretning trænger vi simpelthen til noget nyt at se på,

erklærer Anja Falk Gaede tilføjer,

-          Når vi som trendforskere derfor udnævner gul til at være den nye pink, betyder det naturligvis ikke, at vi vender op og ned på hele farvespektret, men derimod hentydes der til brugen eller det hidtidige omfang af pink. Fra de ting i indretningen, der tidligere var pink, flyttes fokus nu over på gul.

Kigger man lidt længere frem end foråret 2010, der er lige om hjørnet, har trendforskeren stadig en god mavefornemmelse for gul og spår farven gode chancer mindst et år frem i tiden.

Forslag til gule planter, som du kan skabe fornyelse og kant med i boligen:
Cytisus
Gerbera
Hibiscus
Kalanchoe
Primula veris
Zantedeschia

Download HQ

Downloads:
floradania_12.rtf60 Ki

Instagram