Floradania.dk: Gør-det-selv-løsninger med planter i udestuen

Gør-det-selv-løsninger med planter i udestuen

Udestuen har overhalet samtalekøkkenet i popularitet. Fra sin lavstatus som opmagasineringsrum er udestuen blevet boligens nye hotte rum med masser af lys og muligheder

Udestuen – et pusterum
Mille Fly, der er indretningsarkitekt og kendt fra tv-programmet "Fra skrot til slot" mener, at en af grundene til, at udestuen har stået i skyggen af boligens øvrige rum, er mangel på en egentlig plan for rummet.

- Det er jo mere end ærgerligt at have muligheden for at forlænge sommeren med en måned i begge ender og så ikke udnytte den, siger Mille Fly, og fortsætter, -

- Når man er så heldig at have en ekstra stue ud over opholdsstuen, giver det uanede muligheder for at indrette et rum, der opfylder ens behov på en helt anden måde. Her kan du indrette din egen lille "egoist-stue" eller en anderledes form for opholdsrum for familien.

Flere funktioner

Og der skal ikke så meget til for at forvandle udestuen til noget brugbart. Med det rette interiør og de rette planter, kan du skabe det pusterum, du har brug for.

- Find en blød lænestol eller en rar stol i et design, du kan lide. Omgiv dig med planter, der ikke kræver nogen særlig pasning som fx sukkulenter og kaktus, og du har skabt dit eget lille pauserum,-

- Eller møbler rummet med et dejligt bord, som hele familien kan samles omkring, og sæt dig her, når det regner, siger Mille Fly.

Dermed er udestuen blevet et aktivt familierum, hvor omdrejningspunktet kan være funktionelle planter som fx spiselige planter.

- Synet af spiselige planter giver illusionen om at være i et drivhus eller orangeri, og samtidig har du nytteværdien af dem. Men hvad enten du vælger det funktionelle, det rekreative eller det skønne, handler det om at erkende dine behov og gøre det, der føles rigtigt for dig, -

slutter Mille Fly.

Gør-det-selv med planter

Efterårets plantetrend, Labour Lust, handler om sund fornuft, værdi for pengene samt fornyet fokus på det håndgjorte og dermed gør-det-selv-løsninger.

I forhold til planter giver det et væld af udfoldelsesmuligheder i udestuen med ganske få midler. Man kan fx montere en wire, der går fra gulv til loft og lade klatreplanter som fx Epipremnum, Hedera og Scindapsus sno sig omkring wiren og på den måde få vildskaben og naturen ind i boligen.

Man kan også genbruge nogle af de ting, udestuen har huset i sin tid som opmagasineringsrum, som skjulere til planter – tag fx en rustik træbalje eller en retro-lerpotte og plant planter, der tilfører udestuen farver, duft og personlighed.

Downloads:
FD37_DK.rtf43 Ki

Instagram